Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Наложиха мярка "подписка" на един от задържаните за имотни измами

Останалите арестувани остават "под стража"

Източник: БТА
 

Софийският апелативен съд наложи мярка за неотклонение "подписка" на Кирил Илиев - един от шестимата задържани наскоро за имотни имами.
   
Останалите арестувани остават с мерки за неотклонение "задържане под стража". Това са Силвия Спасова, Катя Игнатова, Борислав Петров и Никола Милушев.
   
Разследващите са установили, че групата подготвя незаконното прехвърляне на жилище в столичния квартал "Света Троица" с данъчна оценка от около 70 000 лева. Жилището е собственост на възрастни хора. Извършителите чрез фалшиво пълномощно са се сдобили от тяхно име с необходимите документи за продажба на имота след предварителна организация. Те са уговорили да се явят пред нотариус в София за изповядване на сделката.
    
Заедно с тях беше задържан и Симо Велчовски. Преди време той бе освободен с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева, тъй като е помогнал за разследването.
   
Според неговите показания от обвиняемите единствено Кирил Илиев не е присъствал в нотариалната кантора при извършването на сделката. Тъй като за него има най-малко доказателства за съпричастие към престъплението, втората инстанция реши днес да го пусне от ареста.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии