Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-странните и абсурдни закони на света

Авторитетното американско списание за туризъм Travel + Leisure преди известно време подготви списък на най-странните според авторите на списъка закони с които човек може да се сблъска в различни страни по света. Тази информация може да бъде много полезна за туристите. 

 
 
Пенсилвания. 
 
 
Специално постановление забранява на домакините да крият мръсотия и прах под килима в дома си. 
 
 
Нарушаване на законите на Пенсилвания е когато повече от 16 жени живеят в едно жилище едновременно, според закона това предполага наличието на публичен дом (бордей). В същото време, според закона, до 120 мъже могат да живеят едновременно без това да се счита незаконно. 
 
 
Колите, които пътуват по пътищата на щата (държавата) през нощта, на всяка миля трябва да изстрелват по една сигнална ракета във въздуха и да изчакат 10 минути да се разчисти пътя.  Ако шофьор е видял стадо от коне, той трябва да се движи встрани от пътя и да покрие на автомобила си с одеало или покривало, които са боядисани в специални разцветки, които най-добре замаскирват колата. Ако кон или група коне откажат да пуснат колата да мине по пътя, шофьорът е длъжен да демонтира автомобила и да скрие частите в околните храсталаци.
 
 
Град Чико (Калифорния). 
 
 
Според наредбата на града. Експлозия на ядрено устройство в рамките на населеното място ще донесе на извършителя глоба от 500 щатски долара.
 
 
Град Глендейл
 
 
Според местните закони, показване на филми на ужасите е разрешено само в понеделник, вторник и сряда.
 
 
Район Холивуд 
 
 
В съответствие със закона за устройството на Холивуд, прекарването на повече от 200 овце едновременно по булевард „Холивуд” е забранено. 
 
 
Лос Анджелис
 
 
Не е разрешено едновременно да се къпят две деца в една вана.
Не е позволено да се плаче, при даването на свидетелски показания в съда. 
 
 
Забранено е на човек да ближе жаба, тъй-като се пристрастява. Причината е че жабата отделя вещество, което въздейства като наркотик. 
Ню Джърси 
 
 
„Неодобрителен поглед” към офицер от полицията е противозаконно.
 Задържането на гълъб, отвеждането му у дома или възпрепятстване на полета му е незаконно. 
 
 
Оклахома 
 
 
В Оклахома, се смята за незаконно да се отгризва от чужд хамбургер. 
Хората, които мачкат (гърчат) лицата на кучета могат да бъдат глобени или лишени от свобода. 
 
 
Кучетата трябва да имат разрешение, подписано от кмета на общината, с цел да се събират в групи от по три или повече в рамките на дадена частна собственост.
 
 
Италия 
 
 
Венецианските закони, забраняват на хора без риза да хранят гълъби на обществено място. Пак там е забранено катеренето по фонтаните и яденето на сандвичи на пешеходните алеи. Освен това е забранено къпането във фонтаните на Рим. Глобата за хранене на гълъбите във Венеция може да бъде до 600 евро, но ако бъде платена веднага, тя е неповече от 50-60 евро. 
 
 
В Палермо е разрешено само на жените да бъдат напълно голи на плажа. На мъжете не е разрешено. Обосновката е следната: Мъжката анатомия може да придобие вулгарен вид дори и непреднамерено. Особено при наличието на много голи жени на плажа. 
 
 
В Тропе има закон, който ясно регламентира, кой може да се съблече на плажа гол и кой не. Законът казва: "Жените, които са дебели, грозни или нелицеприятни им е забранено да се появяват на плажа в разголен вид”. Това право се дава на млади жени, чийто физически данни възхваляват красотата на женското тяло. Разбира се те трябва да са симпатични на полицията, която прилага закона на практика. 
 
 
Германия 
 
 
Стопаджийството по магистралите е забранено, дори ако водач на автомобил е свършил горивото. Освен това е забранено придвижването пеша по магистрала. Наказанието за нарушението на тези правила може да бъде по-високо от 100 евро..
 
 
Обединените Арабски Емирства
 
 
Забранена е консумацията на храни и напитки по време на свещения месец Рамадан. Глобата може да достигне 275 долара.
 
 
Тайланд
 
 
Забранено е карането на кола или мотоциклет, ако водачът не е облечен в риза. Наказанието може да достигне няколко стотин бата (около 10 долара).
 
 
Канада
 
 
Ако една вещ струва повече от 25 канадски долара, е забранено заплащането да става в еднодоларови банкноти. 
 
 
Франция и Великобритания
 
 
Забранено е целуването в района на железопътните гари. Глоби няма. 
 
 
Гренада
 
 
Забранено е разхождането по бански костюм в градските очертания.  Наказанието може да бъде до 270 долара..
 
 
Дания
 
 
Не е разрешено карането на кола с изключени фарове. Наказанието може да бъде до 100 евро.
 
 
Сингапур
 
 
Забранено е дъвченето на дъвка, даване храна на птиците, плюенето и непускането на вода след ходене по нужда в градските тоалетни. Глобите за всяко едно от тези нарушения на реда достигат до 100 долара. 
 
 
Швеция
 
 
Забранено е да си вадите снимка гол, в цял ръст във фотокабинка за спешни снимка. Въпреки това, снимки от долната или горната част на тялото, но поотделно не противоречат на забраната. Така че, ако наистина искате, можете да направите две снимки и след това да ги слепило заедно.
 
 
Ирландия
 
 
В тази страна е забранен вносът на презервативи, така, че ако ходите там не забравяйте да носите със себе си. Тъй като да намерите там е малко вероятно. В тази строга католическа страна, не се използват презервативи и затова е невъзможна продажбата им. Според тамошните власти, сексът е предназначен за създаване на потомство. 
 
 
Русия
 
 
В Москва, е забранено да се кара мръсна кола, глобата се равнява на 100 долара, но в същото време дефиниция на понятието „мръсна кола” не е дадено в закона.
 
 

Подготвил: 

Петко Литов

Танграм рекламна агенция Варна

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии