Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Най-големите проекти във Велико Търново през 2009 г.

Разположен в централна България-град Велико Търново е пресечна точка за всички главни пътища в страната, като стратегическото му положение привлича много инвеститори.

През последните няколко години в града започна реализацията на много проекти, като сред най-мащабните са жилищния комплекс Veliko Tarnovo Hiils.
Общата застроена площ на проекта е 65 500 кв. м. и се очаква да бъде завършен през 2011 г. Комплексът е разположен в югоизточния край на град Велико Търново до главния път София - Варна, местността Трошана.
Veliko Tarnovo Hiils включва в себе си няколко различни по тип и характер жилищни групи, както за масово обитаване, така и еднофамилни жилищни сгради.
Изграждането на комплекса е условно разделено на четири основни етапа, като общият бюджет за цялостното изграждане на комплекса заедно с прилежащата инфраструктура е предвиден да възлезе на 56 млн. евро
Втория по-големина проект е Slanchev Den Complex със застроен площ от 38 000 кв. м. и срок на завършване 2010 г. Комплекса е разположен на площ от 15 декара на мястото на Организацията за съдействие на отбраната във Велико Търново в близост до Военното училище "Васил Левски".
Slanchev Den Complex ще е от затворен тип, като включва общо 12 шест и седеметажни сгради с 400 апартамента, а инвестицията е в размер на 20 млн. лв.
След него с площ 23 245 кв.м. се нарежда Green Park Complex. Комплекса се намира в непосредствена близсот до парк Дружба, като включва група от жилищно блокове.
Това са най-големите проекти които се реализират във Велико Търново през тази година:
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии