Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Naha Harbor Diner - ресторант в клоните на фикусово дърво - Банян

 

„На високо седя, далече виждам!” Така може да каже всеки, който посети необичайният ресторант Naha Harbor Diner в един от градовете на японския остров Окинава. В крайна сметка, най-необичайното е, че този ресторант се намира на…….дърво. И в действителност, това е едно огромно баняново дърво.

 

 

Банян (Banyan), това е вид Фикус (Ficus), цялото му наименование е Бенгалски фикус – Банян. Но погледнете фикуса, който е в саксия някъде в дома Ви,  и след това погледнете илюстрациите в този материал. Виждате ли разликата?

 

 

Така и жителите на градчето Гаджумару на остров Окинава са разбрали, че огромното старо баняново дърво насред улицата е нещо оригинално и важно. И когато властите решили да създадат на това място националният парк Онияма парк (Onyama Park),  гражданите ги принуждават да оставят природната забележителност на естественото й място. 

 

 

Благодарение на това, тази атракция се е превърнала в неразделна част от главния вход на Онияма парк. В клоните на отдавна умрялото дърво е създаден ресторант Naha Harbor Diner, на името на залива Наха, отлична гледка към който се открива от прозорците и терасата на заведението.

 

 

По същество, Naha Harbor Diner - това е обичайно заведение за бързо хранене. Но то има две основни различия, които го отличават на фона на милионите други подобни заведения по целия свят.

 

Първо - това е кухнята, създадена на основата на най-пресните продукти, доставяни от жителите на Окинава и незабавно приготвяни от кулинарите в Naha Harbor Diner и предоставяни на посетителите на Онияма парк.

 

 

Второто различие, което отличава заведението, това е уникалното разположение между клоните на старото дърво, на височина от около шест метра над земята, и следователно с чудесна панорама върху околността. Това, разбира се, в никакъв случай не може да се сравни с гледката от прозорците At.mosphere - най-високият  ресторант в света, разположен на 122-ят етаж в небостъргача, Бурж Халифа (Burj Haliva), но все пак тук говорим за малкото градче Гаджумару, а не за Дубай.

 

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии