Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Над 8 хиляди тибетски монаси останаха без подслон, след земетресението от 14 априлПовече от 90 будистки манастири са били повредени и 8000 монаси са останали без подслон, след земетресението от 14 април 2010 година в провинция Цинхай в Китай, съобщава днес "Саут Чайна Морнинг Пост".

 

В най-засегнатия от земетресението район Юйшу, разположен на височина 4000 метра на Тибетското плато, има стотици будистки манастири, които са дом на повече от 23 хиляди монаси и лами. Повече от една трета от тях, след земетресението са били принудени, да се подслонят във временни убежища.

 

Властите в провинция Цинхай обещават, възстановяването на манастирите да бъде приоритетна задача, и до края на годината всички бездомни монаси да бъдат настанени в ремонтирани стаи. Провинциалните власти са си поставили и друга цел. До две, три години, във всички манастири да има прокарана течаща вода,електричество и интернет.

 

По време на земетресението в провинция Цинхай бяха убити повече от 2,2 хиляди души, а 12 хиляди са ранените.  Местните монаси, заедно със специалистите активно участваха в спасителните работи.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии