Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

На трети юни започва изграждането на първият магазин IKEA в БългарияНа трети юни 2010 година ще започне изграждането на първия магазин IKEA на българския пазар. За това информираха от компанията "Fourlis Group", която притежава франчайза на обектите за Гърция, Кипър и България.

 

Веригата IKEA е най-големата  в света за обзавеждане на дома. Първият им обект  у нас  ще бъде разположен в София на „Околовръстен път” 216 и ще заема площ над 30 000 кв.м.

 

Очаква се размерът на инвестицията да достигне 50 милиона евро–една от най-големите в сферата на търговията на дребно за последните години.

 

"Решението да инвестираме в страната, въпреки международната криза, доказва нашата увереност в перспективата на българския пазар и ангажимента ни за по-нататъшно разрастване", коментира пред медиите Василис Фурлис, председател на Борда на директорите на "Fourlis Group".

 

Магазинът в България ще следва бизнес идеята на IKEA, която се основава на предлагането на широка гама от функционални мебелни продукти за дома на достъпна цена.

 

Кратката историческа хронология на компанията и следната: IKEA започва да развива дейност в Швеция през 1943 г. Оттогава веригата се развива, за да бъде днес най-големият търговец на обзавеждане за дома със 134 хиляди сътрудници в 37 държави, а годишните й продажби са на стойност над 22,7 милиарда евро.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии