Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

На кои улици са най-скъпите имоти в Лондон ?
Компанията Блумбърг (Bloomberg), публикува в портала Mouserprice списъка на улиците в Лондон, където недвижимите имоти през 2009 година, са били най-скъпи. Първа в списъка е улица "Честър Площад" ("Chester Sguare") в район "Белгравия" ("Belgravia").

 

Тази улица зае първо място, защото в последните години е имало няколко големи сделки с недвижими имоти, разположени там. Размерът на най-голямата сделка е за 20 милиона паунда. Друга къща бе продадена за 7 милиона, а в момента се продава къща за 15,8 милиона паунда.
 

 

В район "Belgravia" живя "желязната лейди" Маргарет Тачър, когато бе министър-председател на Великобритания, сега там живее руският милиардер Роман Абрамович. Средната цена на жилищата в района е нарастнала с 6% през миналата година, достигайки до 6,6 милиона паунда.

 

Второ място в списъка заема улица "Инграм Авеню" ("Ingram Avenue") в Северен Лондон. Средната цена на жилищата тук се е увеличила с 16% и достигна 6,1 милиона паунда. Трето място зае улица "Къртни Авеню" ("Courtenay Avenue"). Цената на недвижимите имоти по тази  улица, са се  увеличили с 14%  през последните години, достигайки средно ниво от 5,9 милиона паунда..
 

 

Според Mouserprice, 12 от 20 те улици с най-скъпите недвижими имоти са разположени в районите "Кенсингтън" и "Челси". Друг пет улиците са в район "Барнет".

 

Наскоро компанията "Knight Frank" съобщи, че през февруари 2010 година, цените на жилищата в централен Лондон са нараснали с 3,2%. Това е най-високият процент на растеж от месец август 2007 година насам. През последните десет месеца, цените са се увеличили с 19%. Стойността на луксозни жилища остава с 10% по-ниска, в сравнение с март 2008 година.

 

Миналата година, руснаците са били най-активните купувачи на скъпи недвижими имоти в Лондон,  казват експертите. Освен руснаците, активни купувачи на скъпи имоти в Лондон са италианците, американците и французите.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии