Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Министерства се пазарят за терен във Варна

Ако Министерство на транспорта си плати ще му дадем терена под Аспаруховия мост, каза на 7 юни министърът на отбраната Николай Цонев в отговор на въпрос дали управляваното от него ведомство ще предостави земята с площ около 200 декара на транспортното министерство за изграждане на пристанищен контейнерен терминал.

Цонев допълни, че ще бъде направена оценка на терена на бившето военно поделение "Пясъка" и ако се прецени, че той няма да е необходим за целите на Министерство на отбраната, ще бъде предоставен безвъзмездно или продаден на по-ниска цена.

В крайна сметка става въпрос за държавна собственост и ако министър-председателят и съответно правителството решат тя да бъде предоставена по някакъв начин за изграждането на терминала ще изпълним решението, коментира Цонев.

Предвижда се новият контейнерен терминал да бъде изграден върху островната част под Аспаруховия мост и съседните военни територии. Идеята е част от големия проект за преместване на пристанище Варна-Изток в района на старата гара под "Максуда".

Новият кей ще може да посреща абсолютно всички контейнеровози, които плават в Черно море. Строителството му ще струва около 85 млн. лева, като се планира парите да бъдат осигурени чрез кредит.

Експерт.бг

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии