Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Магазините в метрото ще се отдават под наем за три години

Магазините в софийското метро да се отдават под наем за три години, предлага заместник-кметът по финансите Минко Герджиков. Идеята му ще бъде гласувана на заседание на общинския съвет. За да се приеме предложението на Герджиков, общинарите ще трябва да променят предишно свое решение, в което е записано, че договорите за магазините в метрото може да са по две години.

Мотивът за повишаването на срока е, че така се дава възможност за стабилно развитие на бизнеса от страна на потенциалните сериозни наематели на обектите. В доклада на Герджиков е записано, че за 2008 г. приходите на "Метрополитен" от отдаване на търговски площи са над 1,5 млн. лв. "Парите са вложени за покриване на експлоатационните разходи на метрото и с тях е облекчен общинският бюджет", пише в доклада на заместник-кмета. За наемането на търговски площи в метрото ще бъдат обявени конкурси, при които водеща ще е предложената цена.

Администрацията предлага да се обявят нови конкурси за рекламните площи в метростанциите. "Метрополитен" иска да проведе конкурсите и да събира приходите от тази дейност. Мотивът е, че служители на фирмата трябва да поддържат рекламните съоръжения, тъй като метрото е обявено за обект на националната сигурност. "В противен случай ще се създадат огромни рискове за сигурността и безопасността в цялата метросистема", пише в доклада. Разходите за поддържането на рекламните съоръжения трябва да са за сметка на приходите на "Метрополитен".

На днешното заседание на комисията по стопанска политика обаче от администрацията обясниха, че метростанциите са публична общинска собственост и "Метрополитен" не може да събира приходите от рекламата в тях. От фирмата обаче обясниха, че ако това право не им бъде дадено, няма да има реклама в метростанциите, тъй като тя не може да се поддържа от друг освен от тях. Съветниците от комисията решиха да отложат решението по доклада за следващото си заседание. Това означава, че той вероятно ще бъде оттеглен и от утрешната сесия на общинския съвет.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии