Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Легендарният хотел Уотъргейт се сдоби с нов собственик


Европейският инвестиционен посредник Euro Capital Partners, купи за 45 милиона долара известният вашингтонски хотел "Уотъргейт". Хотелът е свързан исторически със скандалната ибирателна кампания на американския президент Ричард Никсън, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Марк Магазин (Маrc Magazine)-компанията която обезпечава осъществяването на сделката.

 

"Необходимо е да се извърши огромна по обем работа. Като се има предвид състоянието, в което се намира хотела, трябва да се отбележи, че е продаден на много добра цена", казват от Megazin.

 

Сделката за хотела, който е с 251 стаи, се сътоя в сряда 26 май 2010 година.

                                                                                                                                                                         

Euro Capital е специализирана в реновирането и съживяването на занемарени иразпадащи се култуви обекти от сферата на недвижимите имоти. От компанията все още не са назначили управител на хотела, съобщава агенция Ройтерс.

 

Продавачът на  "Уотъргейт", е  немската банка PB "Капитал". Преди това собственик на хотела бе компанията Monument Realiti.
Миналата година  хотелът бе обявен за продажба чрез търг, но купувачи не се намериха.

 

Названието "Уотъргейт" се превръща в нарицателно име за големите политически скандали (по високите етажи на властта). През 1972 година в хотелския комплекс "Уотъргейт", се намира щаба на кандидат-президента на Демократическата партия Джордж Макгавърн. На 17-ти юни 1972 година, (четири месеца преди президентските избори), в сградата са били арестувани крадци, занимаващи се с настройка на подслушвателна апаратура и конфигурации.

 

Според някои доклади, у тях са намерени фотографии на вътрешни документи на демократите. Появяват се подозрения, че в "Уотъргейт" ги е изпратил Ричард Никсън-който на тези избори е преизбран за втори мандат. Подозренията се засилват още повече, когато се появява информация, че президентът разполага със записи на демократите, макар и те да не са от "Уотъргейт". До края загадката така и не е разрешена и си остава тайна. Но скандалът Уотъргейт принуди Никсън да подаде оставка и преждевременно да се пенсионира.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии