Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Към настоящият момент 4000 евреи чакат за българско гражданство

Около 4000 евреи от български произход чакат да получат българско гражданство. Процедурата трае между три и четири години и затова за година не повече от 400 души успяват да получат български паспорт, обясниха от българската общност в Тел Авив.
Повечето от кандидатите били второ и трето поколение евреи от български произход и един от мотивите да искат гражданство е, че като граждани на държава член на ЕС могат да пътуват и работят свободно в страните от Съюза.

Кандидатите за гражданство ползват услугите на адвокати и посредници, на които дават хиляди шекели, оплакаха се още български евреи. Забавянето било заради изключително тромавата процедура.
 

Те помолиха премиера Борисов да помогне това да се случва по-бързо. Той от своя страна обяснил, че документите вече се придвижват два пъти по-бързо.
На затрогващата среща в американския ционистки център 100-годишният хор на българските евреи "Цадигум" изпълни химните на България и Израел, а след това изпя прочувствено "Хубава си моя горо". Премиерът призова българската общност в Израел да убеждава съгражданите си, че си заслужава да посещават българските курорти.

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии