Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кухня без границиНемската компания производител на кухните Bulthaup, събра в Берлин журналисти от цял свят, за да покаже как хората ще живеят след десет години.

Организаторите дълго време пазиха в тайна целта на срещата. В поканите към гостите се намекваше, че става дума за нов продукт. А двудневната програма на мероприятията започна в архитектурната галерия  Aedes , където на заинтригуваните представители на медиите, бе показана малка кухня от 1940 година, оборудвана с бели маси, монтирани шкафове, пералня и просто трикрако столче.
 

Британският архитект-минималист Джон Посън, построил за Bulthaup шоу рум в Лондон и Герт Бултхауп, шеф на компанията, обясниха, че за тях този "антикварен"  модел представлява отправна точка на "кухненската"  еволюцията и предложи отразяване на  развитието му.
 

Представянето на иновациите се състоя на следващия ден в културения център E-Werk.
На първо място, журналистите бяха запознати с  анализи за начина ни на живот. Версията на организаторите е, че след десет години, на фона на бързото развитие на цифровите технологии, повечето хора ще добиват  хранителните продукти в домашни оранжерии, ще готвят в дома си и много добре ще разбират от вина. А що се отнася до декорацията на дома- всичко става хол, трапезария и кухня се сливат в едно цяло.
 

Затова от Bulthaup демонстрираха своята версия за къщата на бъдещето.
 

На двадесетсантиметрово скеле, изработено от леки дъски от компанията Dinesen, беше пресъздадено открито жизнено пространство, в стила на Джон Посънс. То се характезира с минимум мебели-дълга маса, няколко стола и фотьойли в лаконичен скандинавски стил. А по  периметъра на  стените се простираше  кухнята Bulthaup B3, натъпкана с всички видове домакински уреди Gaggenau.

Концепцията представена от Bulthaup, отразява тенденцията, около която в наши дни се обединяват много производители на кухни. Те се стремят органично да впишат своите модели в жилищното пространство, като поставят кухнята в центъра на къщата. Тези компании имат значително предимство пред производителите на обичайните кухненски системи. Така например, в кухнеския проект Bulthaup B3, стежажите за книги и CD се инсталират по-лесно от един най-обикновен хладилник.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии