Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кризата се преодолява с добър мениджмънт на имотите

 


Доброто управление на имотите може да допринесе за запазване на стойността на активите и преодоляването на негативните последствия от кризата, коментират консултанти.

То осигурява по-добра комуникация, повишаване на приходите, намаляване на разходите, без да се намалява качеството.
Разходът за управление на имоти трябва да се разглежда като инвестиция в самия имот, защото един професионален мениджмънт би могъл да изведе инвеститора с много по-малки щети от кризата, заявиха специалистите по време на участието си в дискусия, посветена на поддръжката и мениджмънта на жилищни комплекси или големи офис блокове и молове, които се отдават под наем.

Но качеството му все още е под въпрос заради липсата на опит. "Управлението на имоти в България е в детската си възраст", заяви Хю Фрейзър, оперативен директор на APM, доставчик на услуги по мениджмънт на сгради.

"Проблемите възникват, защото мениджмънтът на имотите най-напред не се прави както трябва... В експлоатацията на сградата има голям брой функции, които трябва да вървят", каза още Фрейзър. Но според него хората не трябва сами да поддържат имотите си, а да наемат професионалисти за целта.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии