Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Кои са най-опасните райони на Москва ?
Експерти по недвижими имоти в руската столица, са определили, кои части на Москва в най-близко бъдеще могат да се превърнат в криминални и опасни за живеене и посещения.

 

В Москва през последните години се оформиха елитни райони, които даже и в дългосрочен план, няма да се променят в отрицателна посока и да станат по-лоши за живеещите и за гостите които ги посещават. Напротив, в зависимост от общото икономическо състояние, тяхната перспектива е да се подобряват и да стават още по социално еднородни. 

 

Но в същото време, напълно реалистична е прогнозата за появата на райони с неблагоприятни условия. Според социалния статус, след десет години най-евтини и най-бедни ще бъдат източните и югоизточните райони на Москва: "Капотня"; "Бирюлево"; "Вешняки" и "Люблино", сега известно като Чайнатаун, поради факта че "Черкизон" (китайска търговия) ще стартира в Търговски комплекс "Москва". Това означава, че занапред търговци от Азия масово ще купуват и отдават под наем апартаменти, което предизвиква недоволство сред останалите жители.

 

Подобна ситуация се наблюдава в момента и в район "Черкизово", където местните жителите са били принудени да напуснат домовете си, заради доминиращото присъствие на азиатски търговци. В южна Москва, по точно районите окола метростанциите "Юг" и "Прага", активно се разработват и завземат от азербайджанската диаспора и вече са станали едни от най-евтините, бедни и престъпни райони в града.

 

В същата категория на проблемните райони са и "Орехово-Борисово" и "Бирюлево", където едно време, масово се построиха работнически квартири и апартаменти, за работещите във фабриките и по-специално на ЗИЛ. Сега тези жилища се превръщат в свърталища на тъмни субекти. 

 

Най-малко престъпни са районите около метростанциите "Бабушкинска" и "Медведково". Макар, че заради еднородната социална структура и овехтелият жилищен фонд, тези райони са сред най-евтините в Москва. В сравнение с безопасният център и западните и югозападни райони, тук цените на апартаментите във всички категории, включително и новото строителство, са по-ниски с 25-50%.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии