Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Какво е фасилити мениджмънт компания?

Много от вас сигурно са чували за термина „фасилити мениджмънт“, но малцина са тези, които са наясно какво точно значи. Фасилити мениджмънтът  сравнително скоро навлезе в световната бизнес сфера, а международните асоциации дават различни определения на този термин.

 

Според най-разпространеното схващане фасилити мениджмънтът (ФМ) е съвкупността от всички дейности, който не са свързани с основното направление на дадена компания,т.е. включва всички поддържащи(второстепенни) дейности.

Примерно, ако фирмата не се занимава главно с извършването на счетоводни услуги, то в такъв случай счетоводният отдел спада към фасилити мениджмънта.

 

Най-общо казано самият термин „фасилити мениджмънът“ носи в себе си думата „управление“. ФМ обхваща всички дейности по поддръжката и управлението на процесите вътре в самата компания, като това значително спомага за по-ефективната й работа и подобряване процеса на нейното функциониране.

 

Главната функция на фасилити мениджмънта е да се грижи за сигурността на ползвалите на сградите и съоръженията. Фасилити мениджърите следят за удобството и спокойствието на работещите в сградата.

 

Накрая можем да обобщим, че  този вид мениджмънт отговаря за много и най-разнообразни дейности в самите компании, а също така поема поддръжката на сградния им фонд. 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии