Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Как си купих апартамент във Варна

Живея във Варна от няколко години, идвам от Враца. Продадох наследствен имот и реших да купя във Варна.

Никога не съм си представяла, че ще мина през толкова мъки, преди да намеря един имот и една агенция в този сайт.

Как започна всичко:

Започнах да търся чрез колеги и познати, които в крайна сметка ме насочваха към брокери. Нямате представа за какъв непрофесионализъм става въпрос. Предлагат ти стока (имот) за 100 000 лв. и идват на оглед все едно са общи работници на строеж.

Речникът груб и нагъл….Още от здрасти-то и се започва намек за комисионната. Още не съм видяла имота и вече си искат парите.

Предварително на всеки казвах какво търся и какво НЕ ТЪРСЯ. И въпреки това на 90% от огледите ми се показваше точно това, което не търся. Обясняваха ми, че апартаментът е добър.

Просто недоумявах как може да ми пробутват нещо, което аз изрично съм казала, че не искам даже да погледна!?

Някой от апартаментите се оказаха с кредит към банка, което узнавах чак след огледа. Един от апартаментите беше вече под запора на Частен съдия изпълнител….Помислих си, че никога няма да си намеря жилище.

Реших да търся през сайтове, които ми препоръчаха, че са големи и посещавани: www.imot.bg, www.imoti.net, www.homes.bg и т.н. Тези сайтове са пълни с недействителни обяви.
Звъня по обява и ми се отговаря: „Тази сутрин го капарираха, но имаме подходящо жилище на малко по-висока цена!?”
Реших да проверя една и съща обява и в трите сайта и ми се отговори по един и същ начин.
Не се сдържах и попитах, защо не махнат обявата, но така и не получих отговор. Те явно пускат подобни обяви и в морето от информация дебнат някой да звънне и да го закачат с обещания и т.н.

Накрая влязох в този сайт и поне не ми мигаха реклами, банери, банки, кредитни агенции и т.н.

Намерих интересна оферта и за момент си помислих, че и тук ще е същото както в другите портали.

За моя приятна изненада след като се обадих на агенцията чух приветлив и отзивчив глас, на следващия ден на срещата за оглед се появи една представителна дама. Огледах апартамента и след два дни направихме предварителния договор. С редакцията на Имот днес Варна се договорихме да не споменаваме името на агенцията, защото все пак това е реклама. Ако някой иска информация за агенцията – да пише коментар под статията ми с имейл, който не се вижда когато коментарът е пуснат през сайта и ще му изпратят името на агенцията.

Все още се притеснявах, че всичко е прекалено хубаво, но след 10 дни изповядахме сделката и се радвам на страхотното си жилище – три, отделни слънчеви стаи, добър район (Младост). Пети от седем етажа. Панел е, но ме ограничи бюджета.

Благодаря на Имот днес Варна, че публикуваха моето мнение и се надявам добрата реклама, която направих и на сайта да бъде само в помощ на тези, които след мен ще търсят своя имот днес!

Ивелина Болтаджиева

 

Ако желаете връзка с брокерката, моля заявете го през коментарната форма на сайта по-долу, а не чрез коментар във Фейсбук! Оставете вашият телефон и име, като ние ще изтрием телефона ви преди да публикуваме коментара!

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
   1  2 3 » »»

Хюсеинова: 2022-01-22 19:59:31 |

Здравейте, бих се радвал да получа от вас името и координати на агенцията за недвижими имоти,която сте ползвала. Предварително благодаря!!!

Красимир Владов: 2021-12-15 17:25:06 |

Здравейте, много бих се радвал да ми изпратите сайта на агенцията, която сте използвали! Поздрави

Ina: 2017-02-24 12:03:39 |

Ще съм благодарна за координатите на боркера и агенцията, които препоръчвате. Мерси!

diana: 2016-08-25 12:36:19 |

Zdraveite i az 6te pomolq za imeto i adres na agenciqta. predvaritelno blagodarq

diana: 2016-08-25 12:34:41 |

Zdraveite i az 6te pomolq za imeto i adres na agenciqta. predvaritelno blagodarq

Петър: 2016-04-15 14:55:38 |

Здравейте, бих се радвал да получа от вас името и координати на агенцията за недвижими имоти,която сте ползвала. Предварително благодаря!!!

Стефан: 2014-10-23 12:46:45 |

Здравеите, бихте ли ми дали името на агенцията. Искам да се прибера от чужбина и да се установя във Варна но още преди да съм се прибрал и вече съм отблъснат от нашенското поведение и тарикатлък. Искам да намеря корекни хора с които да работя. до тук имам подобен опит при опит да намеря апартамент под наем.

Михова: 2014-10-12 20:45:39 |

Здравейте, имам същия проблем и не мога да си намеря добра фирма. Бихте ли ми казали името на фирмата. Благодаря предварително

галина: 2014-01-06 12:07:00 |

интересувам се за името на лоялната фирма благодаря ви предварително

весела: 2013-11-25 15:21:24 |

Здравейте,моля когато е удобно за вас време да ми изпратите сайта на агенцията,за което предварително благадаря!

   1  2 3 » »»

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии