Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Изследване на търсенето в google с "имоти Варна"

Екипът на Портала за имоти на Варна Имот днес, направи изследване в продължение на няколко месеца за най-използваните ключови думи при търсене на имоти във Варна. Ключовите думи са "имоти Варна".

 

Това е въпрос, който за повечето потребители е от особена важност с резултатите, които излизат на първа страница в google. Същността на ключовите думи "имоти Варна", се крие в използването им от оптимизаторите на сайтове за да "закарат" определен сайт на първа страница в търсачките. Така, когато някой посети google с "имоти Варна", някой от своя страна вече се е погрижил да подготви сайта за да се показва напред.

 

Накой агенции са стигнали до там да плагиатстват имена на други агенции, само и само да обърнат към себе си трафика.

Агенцията, която е използвана за най-много дотации е "Агенция Имоти Варна". Непрекъснато се правят опити да се използва популярността на "Агенция Имоти Варна" чрез евтини номера от типа: Наем на домейн: www.imoti-varna.net. По принцип всички разширения на домейни с изключение на (.bg), се наемат свободно - без никакви изискани документи и т. н. Така се получава, че агенцията ти може да се казва ЕТ "Глогинка 96 - Комерсиал", НО изведнъж си разбрал, че съществува интернет и едни страници в интернет, на които им викат сайтове и...... Започва голямото плагиатстване.

 

Ние попитахме собственика на "Агенция Имоти Варна" от кога работи с тази марка. Отговора беше - от 2004 г. За тези пет години "Агенция Имоти Варна" е инвестирала хиляди в популяризиране на марката. През 2005 г. "Агенция Имоти Варна"наема домейна www.imoti-varna.com който с ключовите думи "Имоти Варна", излиза на първо място в google. В сайта до този момент са инвестирани около 10 000 лв. за създаване, поддръжка, реклама по други сайтове, регистрации, реклама в печатни и интернет издания и т. н.

Очаквайте продължение по темата.

Ивайло Манахов

 


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии