Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Израелските предприемачи препоръчват да се купуват жилища извън Тел АвивЕкспертите добре познаващи имотния пазар в Израел, определиха най-перспективните места за инвестиции в жилищни имоти, тези, където цените на жилищата ще се увеличат в близко време с най-значителни темпове.

 

Според изследване, проведено от "Делойт Брайтман Алмагор Зоар”, най-перспективен в това отношение е град Реховот в близост до Тел Авив. За него са се обявили 25% от професионалистите в областта на пазара на недвижими имоти, участвали в проучването. Второ и трето място бяха заети съответно от градовете  Нес Циона (23%) и Хайфа (21%). В полза на Тел Авив са гласували само 11%.
 

 

Трябва да се отбележи, че 41% от фирмите смятат, че цените на жилищата ще продължат да спадат през 2011 г., а 45% смятат, че цените ще се стабилизират, съобщава „Глобус”.

 

Израел в момента се явява един от световните лидери, по отношение на темповете на увеличение на цените на жилищните имоти. Правителството се опитва да стимулира строителна дейност, за да се увеличи обема на предлагане на жилищни имоти на пазара, като целта е по този начин цените да бъдат понижени. Наскоро правителството предостави на концесия 1 700 декара терени, върху които ще бъдат изградени 50 – 60 хиляди жилища.

 

Цените на жилищните имоти в Израел се повишават не само поради липсата на терени за застрояване, но и заради активния интерес на инвеститорите. Банките, окуражени от търсенето на жилища, не бързат да повишават лихвените проценти по ипотеките, въпреки, че основният лихвен процент по заемите бе повишен от 0,5% до 2%. Според Централната банка на Израел, през октомври, средният лихвен процент по ипотеките е паднал до исторически ниските - 2,18%.

 

Тази ситуация е причина за безпокойство в други страни. Така например,  авторитетното американското издание „Ню Йорк Обзървър” съобщи, че в Израел може да се получи срив на цените - точно както преди това в Дубай, където цената на жилищата е намаляла наполовина.
 
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии