Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Излязоха куриозни случаи след проверки от страна на НАП


Единствените официални приходи на фирма, която разполага с автомобилен парк от 209 леки коли, сред които и бентли, са заеми от едно физическо и две юридически лица. Това са декларирали собствениците на дружеството пред данъчните инспектори при една от проверките на 105 притежатели на луксозни автомобили, които започнаха през юни  2009 г. По време на проверките служителите на НАП попаднали на много интересни случаи. Оказало се, че някои от собствениците на бентлита притежават огромен автомобилен парк от луксозни автомобили, сред които поршета, лимузини, мерцедеси и др., чиято обща балансова стойност възлиза на милиони левове.
При друг случай станало ясно, че дружество със задължения към кредитни институции за 2,5 млн. лв. получило още 1,3 млн. заеми от физически и юридически лица, за  да си покрива вноските по лизинговите договори за покупката на други луксозни автомобили. Собственик на фирма пък заел за две години на дружеството си 200 000 лв. за покупката на луксозна лимузина Бентли Арнаж.
Друга проверка установила, че фирма с бентли притежава „товарен” автомобил Infinity FX45, за който е ползван данъчен кредит.  Друг собственик оправдал покупката на луксозните си автомобили с преводи от офшорна зона за 300 000 евро.
Въпреки изненадващите констатации в някои случаи от досега приключилите 46 проверки, несъответствие между доходите и притежаваното имущество е установено само при 15 собственици на бентли. Останалите 31 собственици на луксозните возила са декларирали достатъчно доходи и печалби, за да си позволят скъпите автомобили.
          

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии