Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Издание за варненски имоти, се уплаши от списание ИМОТ ДНЕС ВАРНА

 

Издание за варненски имоти, се уплаши от списание ИМОТ ДНЕС ВАРНА и предприе нечувани мерки. Рекламните агенти обикалят агенциите и строителните фирми от Варна и агитират отстъпка от цената за реклама - ако фирмата рекламира само при тях.

 

Възмутени фирми се свързаха с нас за да споделят с нас. Странното е, че фирмите все още не рекламират при нас и въпреки това са подразнени от факта.

 

Злополучното издание преди време повиши цената си за реклама, а сега раздава обещания за по-ниски цени. Естествено, че ако нещо струва 1000 лв. и му се повиши цената на 1200 и после пак се свали на 1000 лв. - ще прилича на по-ниска цена, но само на пръв поглед. Парите станаха скъпи, а 1000 лв. са си 1000 лв.

 

Ние няма да предприемаме реципрочна кампания, защото шеста година вървим напред. Спомняте си, че през 2004 тръгнахме от всекидневник за имоти, който стана по-късно безплатен. През 2005 създадохме портала за имоти на Варна www.imotdnes.com . От 2008 издаваме истинско списание за имоти - с реклама на агенции и строителни фирми, статистика за пазара във Варна, статии, анализи, прогнози, интервюта и т.н.

 

Ние винаги сме залагали на коректността, никога не сме атакували други издания и не сме се отнасяли нелоялно. Това, че доживяхме да се страхуват панически от нас е заради нашата все по-висока популярност. Списанието се търси, порталът се посещава от около 500 уникални потребителя дневно - около 15 000 уникални потребителя месечно.

 

Това е положението - ние вървим напред без да мачкаме никого. Работим последователно, с хъс и разум. Манията за величие е "изяла главата" на много "големи", а какво остава за ....

 

Не ви агитираме да рекламирате само при нас, но не спирайте да го правите В тези времена като, че ли естествената реакция е да се "реже" първо от рекламата и не веднъж сме ви съсетвали да не го правите. ОК, намалете я, но не я спирайте, защото без "нейно величество" - всичко спира. Рекламирайте в разнообразни издания, защото всеки си има любимо издание и моля ви не залагайте на фразата "Водещо издание". Това е трудно доказуемо, защото зад фасадата, може да лъсне друга истина.

 

Наблюдавайте медиите, където рекламирате или смятате да рекламирате както наблюдавате имотите, които продавате - има работещи медии, които не парадират да са велики, има и парцели, които на пръв поглед са безинтересни, но замисляйки се за тяхното предназначение - се превръщат в златна мина.

 

Ивайло Манахов


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Diana Kirova, CIPS, TRC: 2012-06-16 14:27:32 |

Преди няколко часа се върнах от Международния Конгрес Инфореал, на който представлявах "FIABCI Bulgaria" чийто Президент съм понастоящем. Експертното мнение на PR специалистите е че цените на рекламата с писменни носители има незначителен дял. Очакванията са цените за реклама да се редуцират до разумни нива. В интернет порталите е необходимо да се инвестира. Времаната се менят. Пазара и проблематичен. А вие искате да доминирате по - старому. Моя съвет е - ПРАВЕТЕ ПРОМОЦИИ! Диана Кирова Президент на "Фиабси България" www.fiabci-bg.com

XXX: 2012-06-16 14:27:32 |

От известно време рекламирам само в Имот днес и съм доволна. Има обаждания и от портала и от списанието, даже веднъж клиент ми влезе със списанието, отвори на карето и каза че иска да купи този апартамент. Стоях като гръмната от изненада. Сделка дори направихме за тоя апартамент. Избиват се парите. Даже се чудех дали дапиша тоя коментар, защото интереса ще се повиши, но истината е това - даже руснаци ми звънят понякога, явно и те четат

Димитрова: 2012-06-16 14:27:32 |

Вдигнаха цените за реклама и сега ще ме карат да рекламирам само при тях, ха, ха, ха. Тия от Имот днес отдавна ги наблюдавам - яко бачкат и не се предават и това списание си го купувам редовно и е много добре. Май ще за почвам да рекламирам. Оная глупост на Адрес - от Имот днес подеха кампанията и стана национален проблема.

Broker: 2012-06-16 14:27:32 |

Сещам се кого говорите, но няма как да го докажете, защото това се казва само така, без нищо черно на бяло. В крайна сметка всеки си решава. За тия години достатъчно пари за реклама сме им дали и сега гледам страниците им са намалели - явно губят рекламодатели, а от София шефовете напират и така се раждат "гениалните идеи". Окъсали са я май.

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии