Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Истанбул е обявен за най-привлекателен град в Европа за инвестиции в недвижими имоти

 Изглед от Истанбул

 

Изследването е проведено от компанията PricewaterhouseCoopers LLP сред  600 специалисти в сферата на недвижимите имоти. Резултатите показват, че повечето инвеститори предпочитат да купуват имоти или да започнат ново строителство в Истанбул. Миналата година най-големият град в Турция заемаше пето място.  В лидерската тройка са още  Лондон и Мюнхен.

 

Основната причина за такова внимание от страна на купувачите  е  развиващата се икономика, съобщава Bloomberg. През третото тримесечие на миналата година икономическият ръст е от  5,5%. Закупуване и  търсенето в турския град се е увеличило заради рекордно ниските лихвени проценти. В бъдеще, икономиката на страната обещава  увеличение на наемите и на цените на имотите, докато в други европейски градове, тези показатели се движат в отрицателна посока.
 

 

Истанбул, според анализаторите, днес е един от малкото пазари в Европа, където от ключово значение за успеха на инвеститорите е самия град и икономическата ситуация, а не уменията за справяне с негативните тенденции.
 

 

Лондон заема трето място в списъка на градовете, най-подходящи за покупка на вече съществуващ имот и е на второ място,  като град привлекателен за изграждане и развитие на нови недвижими имоти. През последната година в Лондон са били продадени комерсиални недвижими имоти на обща стойност 14,9 милиарда британски лири (17,6 милиарда евро). Отслабването на британската лира и перспективите за растеж на наемите са увеличили доверието в британския пазар на жилища като подходящо място за инвестиции.
 

 

С предпазлив оптимизъм се изказват експертите по отношение на германския пазар, в  Топ десятката попаднаха градовете  Мюнхен,  Берлин, Франкфурт и Хамбург. Доверието на инвеститорите в страната се разраства, тъй като миналия месец тя бе призната за най-атрактивния  пазар за търговски недвижими имоти света, според Европейската асоциация на инвеститорите във фондове за недвижими имоти.
 

 

Последните места са за Дъблин и Атина. Инвеститорите не се доверяват на тези градове, това се дължи на все още растящият бюджетен дефицит в Ирландия и Гърция. Сега и двете страни  предприемат  всеобхватни мерки за спасяване на икономиките си.

   Изглед от Мюнхен

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии