Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Индустриално- селскостопанска архитектура. Вила Pipe Cottage в Иран

 

Скромната, но очарователна вила „Pipe Cottage” се намира в непосредствена близост до завод за производство на алуминиеви тръби в Караджъ (Иран). Ето защо създателите на необичайния дизайн - архитектурната фирма Barsav concept & construction са решили, че тръбите ще бъдат най-подходящият материал за фасадата.

 

 

Целта на този проект е изграждането на жилища, които да предизвикват реален първоначален интерес с външния си вид и достъпните цени. Жилищна площ на тази къща е само 35 квадратни метра.

 

 

Тръбите, които образуват опръстената рамка на къщата са пълни с пръст за топлоизолация. В периметър на къщата, извън основното жизнено пространство, са поместени кухня, камина и библиотека. Прозорците са проектирани така, че да бъдат защитени от силните ветрове, характерни за този земеделски район през студения сезон.

 

 

Зад вилата е формиран закрит двор, съобразен с нуждите на клиентите. Тук, архитектите са инсталирали открита камина и барбекю. Сухото дърво в двора е покрито със специална тента от плат, по този начин е създадено сенчесто място за почивка. На покрива на конструкцията дизайнерите са поставили зелени растения, които с течение на времето ще се разстелят по фасадата и ще направят къщата още по-очарователна.

 

 

Пътят до вилата е направен от стари пластмасови бурета заровени в земята.

 

 

Ето така, иновативно, с фантазия и неповторима елегантност, авторите на проекта са решили проблема със застрояването на пустия крайградски район.


 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии