Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Имот във Варна вместо депозит в банка

Въпреки високите лихви на депозитите в банките, във Варна се появява нова тенденция – парите се теглят от банката и се влагат в имот.

По-добра новина не е имало от години. Агенциите ще имат повече сделки, строителите ще се огледат за нови терени, фирмите за обзавеждане ще имат повече поръчки.

Какви са причините?

Финансовият министър предложи данък и върху депозитите, което означава, че парите които се въртят в банковите трезори са под наблюдение. Много варненци трудно ще докажат произхода на парите си.
Напоследък туристическия сезон във Варна е на ниво и спечелените средства не са никак малко. Вариантите за съхранение след края на сезона са в банков трезор, под дюшека или в имот.
И докато банките няма как да скрият парите, имотът е едно прекрасно средство, защото лихвите по депозитите със сигурност ще падат. Друго неудобство е, че лихвата е най-изгодна ако парите се оставят за година.

Ако парите са инвестирани в имот – дори да потрябват средства – всяка банка ще даде кредит в рамките на няколко хиляди лева.

Отделно ако имотът във Варна се дава под наем – на година прихода може да достигне 5000 лв. Имот, който да генерира подобен приход може да се придобие за около 30 000 Е (60 000 лв.)
60 000 лв. за година престой в банката, ще донесат максимум 3000 лв., а както вече споменахме само от наеми сумата може да достигне 5000 лв. или 2000 лв. повече от депозита.
След като законът заработи 3000 лв. ще бъдат обложени с 10% данък и така депозита ще се свие до 2700 лв.

Разбира се някой ще каже, че имотът изисква поддръжка и тук довода ми е, че ако тези 2000 лв. се инвестират всяка година в поддръжка, имота ще бъде в добра форма и ще успява да привлича наем за поне 3000 лв.

Като прибавим факта, че в един момент цените на имотите отново ще тръгнат нагоре – ето още една възможност за печалба.

Поддържаме контакт и сме запознати с дейността и начина на правене на бизнес на много агенции за имоти и строителни фирми от Варна.
С удоволствие ще ви препоръчаме агенция или строителна фирма от Варна.

Можете да ме потърсите на тел: 0876-408-866
Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии