Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Градът на овцете - хобити в Нова Зеландия

 

Както е известно, голяма част от трилогията "Властелинът на пръстените" е снимана в Нова Зеландия. По-точно, там бе построен цял подземен град, който във филма бе мястото където живееха децата – хобити. Оказва се, че идеята за подземни жилища се нрави на хората от тази страна, и те продължават да изграждат подобни съоръжения, доста след като филмовия екип, начело с Питър Джаксън напусна Нова Зеландия. Вярно е, че тези жилища не са предназначени за хора и за домашни животни!

 

 

Благодарение на филмовата трилогията "Властелинът на пръстените”, хобитоманията заля целия свят, и разбира се много хора поискаха да живеят като малките киногерои. Така се роди градът на хобитите в италианските Алпи, също така къщата на хобитите  в Уелс, и дори хотела на хобитите в Нова Зеландия. Но най-правдоподобния, настоящ град на хобитите, се намира в новозеландския град Матамата, във фермата на семейство Александер (Alxander Family Farm). Където са останали цели 37 подземни къщи, строени като част от града на хобитите за снимките на филмовата трилогия  "Властелинът на пръстените". Тази зона се превърна в истинска туристическа атракция на района, а и на цялата страна.

 

 

Но тези къщи не се използват като музей на "Властелинът на пръстените", а за много по-важна за обикновените новозеландци цел. Къщите бяха преоборудвани за домашни животни и по-специално за овце. Тъй като Нова Зеландия се слави със своето овцевъдство и изобщо със селското си стопанство. В крайна сметка в тази страна, дори теминала на летището е с формата но чифт орехи.

 

 

И никак не е изненадващо, че градът на хобитите получи именно такова практическо приложение! През лятото в тези подземни съоръжения е прохладно, а през зимата топло. Дебелият земен слой защитава овцете от резките температурни промени, от дъжд и сняг.

 

 

Освен това, идеята за подземните ясли, се понрави на новозеландците. Затова в момента, фермерите от цялата страна копаят подземни убежища за своя добитък.

 

 

Скоро на политическата карта на света, може да има малка промяна, наименованието Нова Зеландия, може да бъде променено на Хобитания!


Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

e.ekd: 2012-06-16 14:27:32 |

хобитите са овце

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии