Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Готвят нови протести срещу дупките във ВарнаНови протести срещу дупките ще има във Варна. Това съобщиха организаторите на протеста Кирил Георгиев и Валентин Стоянов, предаде радио „Фокус”–Варна . По техни думи причината за протеста е това, че хората дават средства, за да поддържат автомобилите си, но заради многобройните дупки колите получават повреди.

 

По мнение на Валентин Стоянов след предишния протест в града се забелязва, че при запълването на дупките се използва вече и смола, което по принцип е задължително, тъй като смолата не позволява на влагата да проникне в асфалта и така по-трудно се отварят дупки.

 

„По този начин ние се надяваме, че следващата зима ще има по-малки дупки”, коментира още организатора на протеста срещу дупките. Той уточни, че денят и часа на протеста ще бъде обявен в социалната мрежа Facebook. По мнение на другия организатор Кирил Георгиев трябва да се обърне внимание на гражданското общество, защото тези протести доказаха, че такова във Варна почти няма.

 

Освен за предстоящия проект Стоянов и Георгиев коментираха и договорите на община Варна за поддръжка на пътната инфраструктура. По техни думи Кирил Георгиев сключени са три рамкови договора, чийто предмет на дейност отговаря на предмета на дейността на договорите. Той обясни, че на база решение 48-27 от 4-и декември 2008 за период на дейност от три години, но по негови думи това решение не може да бъде открито, като не става ясно, как е бил сключен договора–дали с открит търг или договаряне.

 

Трите фирми са сключили договорите за три години, като максималната сума, която фирмите могат да получат по договорите е 120 млн. лева. Според Георгиев в договора е упоменато, че цените на асфалтовите смеси се доказват със заповед на ръководителите на фирмата изпълнител, което не е в ползва на общината. „На практика това са основните акценти, които касаят коректността на тези договори и практически могат да ни опишат защото е такова състоянието на пътната инфраструктура във Варна в момента”, каза в заключение Георгиев.

Източник: Радио "Фокус"-Варна

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии