Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Google с нов ход в битката срещу Microsoft


Американският интернет гигант Google направи нова стъпка във войната срещу Microsoft. Тя предвижда ограничения върху безплатния достъп до новинарско съдържание. Очаква се така да бъде отговорено на критиките на големите медийни компании, които искат да въведат такса за ползване на съдържанието си.

Новият проект на Google предвижда самите медии да могат да поставят ограничение на броя безплатни статии, които да могат да бъдат четени през Google. Програмата се нарича First Click Free (първият клик е безплатен) и се очаква чрез нея самите издатели да ограничават неправомерния достъп до материалите си.
 

Очаква се потребител, който иска да види повече от пет статии от дадена медия в рамките на един ден, да бъде пренасочван към страница за регистрация и заплащане на абонамент.
 

Този ход е пряко следствие от новината, че Microsoft води тайни преговори с медийната империя на Рупърт Мърдок News Corp. Целта на преговорите е News Corp. да извади съдържанието си от търсачките на Google и да бъде подписано споразумение за достъп до него чрез платформата на Microsoft.
 

Именно News Corp. имат една от най-твърдите позиции по отношение на това, че за новинарското съдържание трябва да се заплаща. Преди няколко седмици дори Рупърт Мърдок се закани, че ще съди ВВС за нарушаване на авторски права и разпространение на материали, собственост на News Corp.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии