Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Главният архитект на Варна с изпитателен срокВторият по големина град в страната има главен архитект, назначен с едногодишен изпитателен срок. Скандалният факт стана известен, след като кметът на Варна Кирил Йорданов отговори на питане от страна на общинският съветник от ГЕРБ Константин Трошев. В питането си той посочи, че документите подписвани от Петър Йорданов могат да бъдат оспорвани и фактически невалидни, тъй като по негови данни, главният архитект бил с шестмесечен договор, който вече е изтекъл.


"Главният архитект в община Варна Петър Йорданов е назначен през февруари тази година. Той работи на непълен работен ден от 7 часа и е на изпитателен срок от 1 година", отговори Кметът на Варна.

Арх. Йорданов е 32-годишен и не е популярен със свои проекти във Варна. От няколко години работи в екип на "Проарх" АД, където 53 процента са собственост на столичния главен архитект Петър Диков.

Той бе назначен в екипа на варненския смет , след като мястото на главен архитект остана незаето в продължение на два месеца, след оставката на арх. Иван Трендафилов в последните дни на 2008 г. Мотивите му и до сега остават неизвестни. В ръцете на главния архитект обаче е съсродоточена цялата строителна дейност във Варна. През октомври миналата година кметът на града Кирил Йорданов отне всички правомощия на районните архитекти и оттогава всеки инвестиционен проект се одобрява директно от администрацията му. Това е и  причината архитектурната дирекция в момента да обработва преписки с два-три месеца закъснение.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии