Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Феноменалният фотограф Ани Лейбовиц успя да запази ипотекираните си заради дългове имоти
Известният американски фотограф Ани Лейбовиц, която бе на косъм от изгубване на авторските си права, е подписала договор с частна инвестиционна компания, която ще й съдейства да изплати дълга си към  "Art Capital Group", в размер на 24 млн. долара, съобщава Асошиейтед Прес.

 

Според агенция "Каролин Луз" ("Caroline Luz"), представител на инвестиционното дружество "Colony Capital" LLC, с което известния фотограф сключи сделка, именно инвестиционното дружество ще бъде единственият кредитор на Ани Лейбовиц. А що се отнася до фирмата "Санта Моника", тя ще окаже помощ на фотографа, като организира продажбите на нейните творби, в това число са и кориците на списанията "Vanity Fair", "Vogue" и "Rolling Stone".

 

В същото време, както бе подчертано от агенция "Каролин Луз", Ани Лейбовиц си запазва авторското право върху всички снимки, направени от нея.

 

Лейбовиц е снимала всички най-забележителни личности на нашето съвремие-актьорите  Анджелина Джоли и Джак Никълсън, президентът на САЩ Барак Обама и английската кралица Елизабет II. Фотографът е известен с маниакалната придирчивост в работата си и невероятната ексцентричност на сцената.

 

Тя нае частен самолет, за да снима актрисата Кирстен Дънст в образа на Мария-Антоанета, защото държеше тези снимки да бъдат направени именно във Версай, а документите и храната на детето й, са били изпратени по куриер със специална пратка от Швеция.

 

Ето какво казват хората които са работили с нея, и по-специално бившият главен редактор на "Vanity Fair", Тина Браун-"Лейбовиц  винаги се е опитвала да живее със същия размах, както  звездните си модели".
 

 

Нейните хонорари са за стотици хиляди долари, а с издателската къща "Conde Nast", Лейбовиц подписа договор, който й гарантира 2 милиона щатски долара годишно. Но всички тези пари не са покривали разходите за начина й на живот. Затова тя ипотекира всичките си недвижими имоти, а през миналата година, позовавайки се на "финансовата катастрофа", прибегна до заем от "Art Capital Group" на стойност 24 милиона щатски долара.

 

Крайният срок за плащане на задължението е изтекъл на 8 септември миналата година. Преди това Върховният съд на щата Ню Йорк постанови, че ако сумата към "Art Capital Group" не бъде изплатена, то кредиторът ще получи всичките ипотекирани имоти на фотографа: Огромна къща в престижния нюйоркски район "Гринуич-Вилидж", къща в околностите на Ню Йорк и най-важното, авторските права на всичко снимано от нея в продължение на 40 години. 
 

 Няколко дни по-късно, на 11 септември, Ани Лейбовиц преговаря с кредиторите си за отлагане на погасяването на дълга, но по-точна дата не бе съобщена нито от фотографа, нито представители на "Art Capital Group".
 

 Сега, когато бе подписан договора за оказване на помощ на Лейбовиц, за погасяване на дълговете, все още има едно неизвестно: Какви са условията предвидени в договора и дали Ани Лейбовиц по-късно ще връща новите си "задължения".
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии