Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Днес Москва празнува своята 863 годишнина

 

 

Днес 04 септември, събота, столицата на Руската Федерация, Москва, празнува своята 863 годишнина.

 

Хронология започва с първото споменаване в писмени източници, датиращи от 1147 година.

 

Съвременната столицата на Русия е разположена на площ от 1081 кв. км, тя е разделена на 10 административни окръга и 123 района. Москва като столица, е независима област на страната и е лидер по брой на жителите - над 10,5 милиона души.

 

Тази година, във връзка с безпрецедентните по своята сила и последствия пожари, властите са решили Деня на града да бъде по-малко пищен от обикновено.

 

По-специално, премахва се традиционната церемония по откриването на празника на Тверския площад, на която, като по правило присъстваха само специално поканени гости. Няма да има и грандиозни фойерверки, те са заменени с неголяма заря, в чест на откриването на Международния военен музикален фестивал „Спаская башня”. От градската администрация оповестиха, че събраните на фестивала средства ще отидат за подпомагане на пострадалите от пожарите.

 

Въпреки това, кметът увери, че на празника ще бъде забавно. На територията на целия град ще има повече от пет хиляди мероприятия в чест на празника.

 

Това са концерти и танцови изпълнения, артистични изпълнения и разбира се традиционните руски народни забавления. Ще има много награди и различни напитки и чай, които ще бъдат раздадени в „тихия двор” на Москва. Празникът, който ще бъде „достъпен пеша” за всички, както се шегуват гражданите и чиновниците, няма да остави равнодушен никого.

 

Московските власти очакват, че на тържествата ще присъстват няколко милиона жители и гости на столицата, въпреки, че метеоролозите обещаха дъжд и средна температура от плюс 15 градуса.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии