Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Частен съдия изпълнител Запрянов от Хасково, се прочу чак във Варна

 

За всички хора, изкарващи хляба си с гъвкави предложения към клиентите, обяснения, изслушване и уважение - говоренето на "ТИ" и пренебрежителното отношение са = ГЛАД.

 

Това не се отнася за "бизнесмените" от категорията: Частен Съдия Изпълнител.

 

"Бизнесмените" от тази категория явно не разчитат на уважителния тон и не се интересуват дали техните клиенти са доволни от обслужването им.

И докато всички се чудим как да дадем по-добра цена на нашите клиенти? Как да им помогнем с информация и по-добро обслужване в тези тежки, кризисни времена, Частните съдия изпълнители се държат като самозабравили се дерибеи и недосегаеми мутри.

 

Представяме на вашето внимание:

 

Захари Георгиев Запрянов - Частен съдебен изпълнител Рег № 875 
Район на действие - Съдебен окръг Хасково


Какво общо има съдия изпълнител от Хасково с Варна?


Ами общото е дължима сума към Прокредит банк. Длъжникът към Прокредит банк има имот в област Хасково и Частния съдия изпълнител Миглена Пашова  прехвърля делото към колегата си Запрянов. Той от своя страна се свързва с длъжника във Варна и го уведомява да преведе парите, защото иначе ще назначи оглед след оглед на имота, а всеки оглед ще се трупа на сметката на длъжника.

 

Съществува и друга опасност - имотът да бъде изтъргуван на трето лице например за 100 лв., а разликата да не покрие дължимата сума и така длъжникът да загуби имота и на всичкото отгоре да изплати и оставащата сума от 1800 лв.

 

Дължимата сума към Прокредит банк е 1103.73 лв., неолихвяема сума - 112.50 лв., лихви - 129.77 лв., разноски по изпълнителното дело - 384 лв., други разноски - 187.44 лв. - общо 1917.46 лв.

 

На 11.06.2010 г. осъденият длъжник превежда сумата от 1917.46 лв. (документа е в редакцията) по сметката на Захари Запрянов. Длъжникът не предполага, че сагата ще продължи на 21 януари 2011 г. - когато е обезпокоен от жена (не се представя), която заявява, че е от "Иванов и сие" и заявява на длъжника, че дължи на Прокредит банк 1500 лв.!? Документите за дължимата сума получила от Частния съдия изпълнител от Варна Миглена Пашова.

 

Длъжникът обяснява, че има документ за погасената сума и жената затваря телефона. Безпокойството обаче е посято. "Длъжникът" в кавички, защото вече незнаем как да го наричаме звъни на телефона обявен в сайта на Прокредит банк и оттам казват, че ще проверят случая.

 

"Длъжникът" се свързава в 17 часа с Частния съдия изпълнител Захари Запрянов в офиса му в Хасково и поставя проблема. Съдията заявява, че е 17 часа и не е време за проверки. Говори на ТИ и при всяко уточнение от страна на длъжника вмъква досадното И?, И?, И?

 

Длъжникът е притеснен и настоява за обяснение. Захари Запрянов заявява, че отдавна е изпратил документ, който дава отчетност при разпределението на сумата - дори подвиква на някой друг в офиса с ирония, че се обаждал един ограбен!?

 

Дори сле втора забележка от страна на длъжника да не говори на "ТИ", Захари Запрянов продължава да твърди, че бил изпратил на длъжника по пощата документа, в който обяснява къде са отишли парите.

 

Длъжникът моли съдията за обяснителен имейл - съвсем човешки и неофициално. Съдията заявява с раздразнение - "ЕЛА до Хасково"!? Казва на длъжника да му изпрати по пощата Молба, в която да моли да му се изпрати документа!?


Ще ви държим в течение по случая. По мнение на длъжника - Частния съдия изпълнител Захари Запрянов се е държал неуважително, позволил си е да говори на ТИ и дори след забележка е продължил да се обръща на ТИ. Развитие по темата от понеделник - 24 януари 2011 г.: С нас в редакцията се свързаха хора от Хасково и заявяват, че човека на снимката по-горе не е Частния съдия Изпълнител Захари Запрянов!?


Опитахме да потърсим информация за г-н Запрянов и попаднахме на интересна информация в сайта за Частни съдебни изпълнители www.sadebenizpalnitel.com За Хасково открихме само трима от бизнеса - прилагаме снимка на сайта:Крайно любопитна се оказа констатацията, че и Захари Георгиев Захариев и Самуил Митков Пеев имат едни и същи снимки.


Молим за съдействие тези от вас, които могат да изпратят снимка на г-н Запрянов - да го направят на имейл: manahov@imotdnes.com за да сложим край на спекулациите.


Крайно интересен е факта, че за сто хиляден град като Хасково и региона - има само трима действащи Частни съдия изпълнители.


Обещаваме да разнищим случая, защото в интернет попаднахме на още крайно любопитна информация от властови ресурс.

 

Уважаеми колеги,
На този етап НЕ позволявам статията да се копира, цитира - в това число части от нея. Всяка българска печатна или електронна медия да се свърже с мен на имейл: manahov@imotdnes.com и когато преценя - ще ви позволя да я поместите.
В момента събирам всякаква информация за г-н Запрянов и понеже му обещах, че ще пиша за неговите действия и бездействия - желанието ми е фактите да са конкретни.
С мен се свързват всеки ден и други хора и нещата станаха повече от сериозни.

Не съм търсил този скандал и предупредих още миналата година, че когато обещая нещо - го изпълнявам.
 

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Иван Стоянов: 2012-06-16 14:27:32 |

Не само с Прокредит банк, но и с всички длъжници няма гаранции. Дори да се споразумеете - все намират начин да ви притесняват и някак си между другото ще ви подмятат, че ако си наемете адвокат - няма да имате проблеми. Друго, редовно подмятане е да си платите цялата сума, която дължите и няма да имате никакви проблеми. Докато дължите и 1 лв. мира няма да видите. Ще ви звънят, ще ви притискат, ще ви убеждават ДА ПЛАТИТЕ!!! И още един съвет от мен: Никога, за нищо на света не теглете кредити от банки и от когото и да било - ще берете огромни ядове.

Хасковлия: 2012-06-16 14:27:32 |

Публична тайна в Хасково, е че за "кариерата" на г-н Запрянов основна вина има майка му. Запрянов беше юрист в Банка Пиреос Хасково. Сайта му е http://zahary-zapryanov.com/index.htm и в него можете да видите снимката му. Така, че колегата му на Запрянов по-долу да се успокои и да не се вживява чак толкоз в тайната на лицата и в тая независимост. Човека се е снимал зад бюрото, а пред него масата е отрупана с дела - видите ли - много съм зает и по цял ден чета дела и папки - да не би да изпусна някоя "буква" от закона.

Ивайло Манахов: 2012-06-16 14:27:32 |

Кое в статията е подвеждащо? Какво значи независими!? От кого сте независими - от нас гражданите? А буквата на закона, която все цитирате - не мисля, че въобще трябва да размахвате. Всички виждат решенията на съдиите, които пускат престъпници и изнасилвачи. Само дано някой убиец или изнасилвач не влезе със вашата къща, защото тогава ще разчитате само на буквата на закона. Ако братята Кирил и Методий ви видят за какво използвате азбуката им - ще ви забранят да пишете и да я говорите. Ще ви помолят да си измислите ваша азбука, с която да си общувате на вашия си език, който прилича на машинен. Понякога като ви слушам - все едно сте мъртви души.

Съдия изпълнител: 2012-06-16 14:27:32 |

Като колега на г-н Запрянов ми се иска да ви обясня, че статията е подвеждаща, защото ние не сме длъжни да си показваме лицата. Ние сме независими и затова си крием лицата. С каква логика всеки ще знае кои сме и как ще издирваме длъжниците ако всеки знае кои сме? Ние си вземаме изпълнителния лист и прибираме задълженията според буквата на закона. Ако вие имате да прибирате пари - няма ли да искате това да стане бързо и без обществено оповестяване?

до г-н Желязков: 2012-06-16 14:27:32 |

Г-н Желязков - този портал не е създаден за публикуване на квалификации, защото никой няма да влиза. Порталът за имоти на Варна шеста година публикува всякаква информация, която предпазва хората от проблеми - подобни на описаните в статията. Ако имате нещо да казвате - напишете го - за да стигне до част от дванадесетте хиляди потребители на портала всеки месец. Очаквам вашите компетентни знания.

Здравко Желязков: 2012-06-16 14:27:32 |

Доста си НЕКОМПЕТЕНТЕН г-н Манахов. Личи си!

Притиснат: 2012-06-16 14:27:32 |

Ами държавата си е узаконила хрантутници - Частен съдия изпълнител!? Държавата е осъдила лицето "Х". Издала е изпълнителен лист. Притиснала е длъжника до стената със запори на имущество и банкови сметки и вместо да си прибере парите - дава възможност това да сторят тия субекти. И на базата на цялата мощ на държавата - тия същите съдия изпълнители дето ядат същото като нас и пият не амброзия ами същите боклуци - ни заплашват и тероризират - вместо да ни дадат шанс да се разплатим .....

Варненец: 2012-06-16 14:27:32 |

Абе те тия съдии от Хасково големи играчи били - нали сега съдят Сантиров - и той е от Хасково. Меката на съдиите вещомани ли е този град? Христо Бисеров и той оттам - друг благотворител

Журналист от Варна: 2012-06-16 14:27:32 |

Колеги, защо не пуснете тази информация до медии в Хасково и да се раздуха случая. Ами тя работата си "мирише" отвсякъде - този съдия изпълнител е поел делото от съдия -изпълнител от Варна!? Ами то всичко е ясно - лапват имота и делят парите, а длъжника си плаща сумата и остава без имот :) - перфектната схема...

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии