Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищните имоти в София, продължават да се снижават


През периода от януари до юни 2010 г., цените на жилищните имоти в елитните райони на българската столица са се снижили с 3%.

 

В сравнение с първата половина на 2009 г., жилищата в центъра на София са станала по-евтини със 17%, сочат данни на Colliers.

 

В по-малко престижните части на града, цените са спаднали с 6,5% през периода от януари до юни 2010 г., и с 19%  в сравнение с периада януари-юни миналата 2009 година.

 

Експерти отбелязват, че по-голяма част от сделките стават след отстъпка в цената или допълнителни бонуси-като привлекателни схеми за разсрочено плащане, извършването на довършителни работи за сметка на продавача, безплатно паркомясто и други.

 

Най-голямо е търсенето на апартаменти с една спалня, на цени до 40-50 хиляди евро, и с две спални на цени в порядъка 70-90 хиляди евро. Малко на брой са купувачите, които са готови да платят повече от хиляда евро за квадратен метър.

 

Според анализ на  Knight Frank, цената на жилищата в България е спаднала през първото тримесечие на 2010г., с 2,3% спрямо предходното тримесечие, и със 17,8% спрямо първото тримесечие на  миналата 2009 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии