Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Цените на жилищата във Великобритания падатПрез август, средната цена на жилищата във Великобритания е намаляла с 0,9%, през юли намалението бе с 0,5%. Статистиката отчита, че цените падат в продължение на два последователни месеца, за първи път от февруари 2009 година. Икономистите не са склонни да прогнозират цифрата за бъдещото намаляване на цените. 

 

На годишна база, сегашните цени са с 3,9% по-високи спрямо август 2009 г., но това е най-ниското годишно увеличение от ноември 2009 г., съобщава "Индипендънт", позоваваки се на данните на най-голямата професионална строителна организация във Великобритания-Nationwide.
 
Според главния икономист на организацията, Мартин Габауер "благодарение на завръщането на пазара на по-голям брой продавачи, купувачите имат по-голям избор. В резултат на това те могат да се пазарят за отстъпка, при преговорите за покупка на даден недвижим имот”.
 

 

В същото време отчуждените обекти заради неплатени ипотеки, които се продават от банките на преференциални цени, са станали по-малко и нямат такова значително влияние върху  цените както преди. Специалистът допълва, че миналата година увеличението на цените е изпреварвало икономическото възстановяване, така че настоящите им корекции не могат да се нарекат "нездравословни”.
 

 

Въпреки това, доклада за спада на цените е малко вероятно да се вдигне настроението на потенциалните купувачи, много от които са заели изчаквателни позиции, поради опасения свързани със състоянието на икономиката, гаранциите за тяхната бъдеща заетост, а и заради увеличението на данъците.
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии