Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Българските имоти са най-предпочитаните от руснаците


Въпреки че пиковия сезон на търсене за покупка и аренда на имоти в чужбина е отминал с приключване на лятото, активността на купувачите не е намаляла
През третото тримесечие интересът на руснаците към чуждестранната недвижимост е останал на същото равнище, както и през традиционно активното второ тримесечие.

 

Въпреки че пиковия сезон на търсене за покупка и аренда на имоти в чужбина е отминал с приключване на лятото, активността на купувачите не е намаляла, се казва в съобщение на компанията МИЭЛЬ Distant Property Management.
В момента портфейлът на компанията съдържа привлекателни обекти в 20 държави. През изминалото тримесечие МИЭЛЬ-DPM е разширила своята география за сметка на три нови страни: САЩ, Португалия, Австрия, а в най-скоро време се предвижда да бъдат включени и ОАЕ. По данни на компанията, лидери по брой запитвания през третото тримесечие е България (25%), Турция (17%) и Испания (13%). Нещо повече всички потенциални купувачи, които са пожелали да купят имот в България, са го купили.
От МИЭЛЬ DPM уточняват, че България привлича клиентите с достъпната си цена и приемливо качество на недвижимите имоти, голямото разнообразия от предлагане и опростената процедура за покупка. Испания също е показала добра динамика: над 70% от потенциалните купувачи, потърсили недвижимост в тази страна, са успели да открият подходящ вариант и да финализират покупката. Като цяло, от компанията отбелязва, че количеството на покупките се е увеличило през третото тримесечие. До голяма степен това е свързано с факта, че клиентите са започнали по-реалистично да гледат на нещата и вече не отлагат покупката в очакване на 50% намаление.
По отношение на арендата, най-голямо е търсенето на вили в Италия - целогодишно, а също така апартаменти във Франция и на Лазурния бряг.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

Коментирай







Аз не съм бот  


« Обратно в статии