Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Българската банка за развитие получи 15 мил. евро от Съвета на Европа

Българската банка за развитие (ББР) получи 15 милиона евро кредитна линия, без държавна гаранция от Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ).

Споразумението за кредитната линия бе подписано от изпълнителните директори на ББР Димитър Димитров и Сашо Чакалски и вицегуверньора на БРСЕ Имре Тарафаш.
Средствата ще се използват за финансиране на инвестиционни проекти на микро, малки и средни предприятия от реалния сектор с цел създаване на нови и запазване на съществуващи работни места. С финасовия ресурс могат да бъдат кредитирани също така занаятчии или семейни предприемачи. ББР ще предоставя заеми с максимален срок до 10 години и до 2 години гратисен период.
 

Това е втората кредитна линия, която ББР получава от Банката за развитие към Съвета на Европа. Предходната кредитна линия, която също бе в размер на 15 милиона евро бе предоставена през 2003 година. С нея са финансирани инвестиционни проекти на български МСП и са създадени 2545 нови работни места.
 

До момента Българска банка за развитие е договорила с чуждестрани финансови институции общо 103 млн. евро под формата на кредитни линии за финансиране на български малки и средни предприятия и 30 млн. евро под формата на гаранционна линия. Освен настоящото, кредитни споразумения бяха подписани с Китайската банка за развитие, Черноморската банка за търговия и развитие и Европейския инвестиционен фонд. До края на годината се очаква подписване на кредитни споразумения с

Европейската инвестиционна банка и с Японската банка за международно сътрудничество в размер на 45 милиона евро за финансиране на МСП. Целият ресурс е привлечен без държавна гаранция.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии