Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Британците се „насочват” към създаването на космически хотели

 

 

Британският милиардер Ричард Брансън, който може да бъде наречен пионер на частния космическия туризъм, планира в близко бъдеще, да „изведе” хотелските имоти на "неземно" ниво.

 

Това свое намерение Брансън е заявил по време на бизнес конференция в Куала Лумпур, съобщава АФП. Според предприемача, космически хотели може да се построят на Луната, а след това да бъдат използвани като претоварни бази за далечни полети.

 

Разбира се, хотелите в космоса засега са само концепция, а не реален проект. Но въпреки това, частният космически туризъм, най-вероятно ще се случи в близко бъдеще. Компанията Virgin Galactic, собственост на Брансън, след около 18 месеца, започва да развежда туристи в орбита. Тази новина също бе съобщена на бинес конференцията.

 

Шестместния пилотиран космически кораб SpaceshipTwo, с който ще бъдат правени тези туристически полети, бе на тестови изпитания през юли тази година. Досега компанията "Върджин галактик" е събрала заявления от повече от 330 потенциални космически туристи, които са заплатили досега общо 45 милиона долара. Трябва да се отбележи, че разходите за полета на всеки един кандидат космически турист, започват от 220 000 долара.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии