Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Азиатци изкупиха половината от всички нови сгради в центъра на Лондон

Азиатските инвеститори извършиха 49% от всички инвестиционни сделки в новите сгради в централната част на Лондон, се посочва в доклад на консултантската компания Knight Frank.

 

"Възраждането на международния инвеститорски интерес към строящи се обекти, е едно от най-забележителните събития на жилищния пазар във Великобритания през последната година и половина. Пазарът се върна към живот, след почти пълното спиране на операциите през 2008 г. Настоящият международен инвеститорски интерес е почти изцяло концентриран в Лондон и идва най-вече от Азия ", съобщи директорът на отдела на елитни недвижими имоти към Knight Frank.

 

Освен това в доклада на компанията се посочва, че азиатските инвеститори купуват повече от една пета от всички нови сгради в централната част на Лондон.

 

"Взаимодействието на валутните курсове, високи темпове на растеж на цените на капитала, а от скоро и нарастването на наемите, са направили централен Лондон привлекателна среда за инвестиции", се обяснява още в доклада.

 

Експерти отбелязват, че въпреки годишното увеличение на цените със 17,1%, през юли цените в централната част на Лондон са с 6,1% по-ниски, в сравнение с пиковите показатели от март 2008 г.

 

"Вниманието на азиатските инвеститори е фокусирано към добрите локации, най-предпочитани са първа и втора (централните зони), като по правило се изисква наблизо да има метростанция.  Перспективата за изграждане на нова станция на метрото, може да привлече инвеститори към досегашните нежелани райони. Разширението на метрото на юг, стана причина за популяризирането на райони като „Саут Банк” и „Кенъри Уорф”.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии