Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

„Ръждясалият” небостъргач в Лийдс е най-добрата висока сграда на годинатаПрестижната награда на Международния съвет по високите здания и градска среда (CTBUH) получи "ръждясалия" небостъргач в Лийдс, Великобритания.

 

Построеният в началото на тази година, дубайски небостъргач-рекордьор, Burj Khalifa, бе един от финалистите на конкурса, побеждавайки в географския регион (Близък изток и Африка). Финалисти от американския и азиатско-тихоокеанския региони, бяха съответно седалището на Bank of America в Ню Йорк и жилищния небостъргач Pinnacle @ Duxton в Сингапур. Притежател на титлата за най-добър нов небостъргач в света в крайна сметка е комплекс Broadcasting Place в Лийдс, съобщава "Гардиън".

 

Broadcasting Place е 70-метрова сграда, в която се помещава факултет на един от местните университети, както и студентски общежития. Отличителната черта на обекта е изкуствената ръжда нанесена върху външната му повърхност.

 

Що се отнася до наградата, тя се връчва от експертно жури, съставено от авторитетни архитекти и инженери. Оценява се не само качеството на постройката, но и въздействието й върху околната среда, населението и икономическото състояние на района.

 

Наградата се присъжда всяка година, миналата година тя стана притежание на пекинския жилищен комплекс Linked Hybrid.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии