Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

60 млн. евро отиват за изграждане на газови връзки със съседни страни

60 млн. евро по оперативна програма "Регионално развитие" ще отидат за изграждане на газовата връзка между България и Сърбия, както и на реверсивната Турция-България. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която е и ръководител на управляващия орган на програмата.

Досега средствата бяха предназначени за изграждането на газовата връзка между България и Гърция. От Еврокомисията са посочили обаче, че тя не може да получи средства и от тази европейска програма, защото получава от фонда за възстановяване и развитие. Това е наложило промяната на проектите, обясни Павлова.

С проекта за газовата връзка между България и Сърбия министерството на икономиката трябва да побърза, защото крайният срок за сключването на договора е 2013 г., а подготовката на такива проекти отнема доста време, посочи Павлова. За реверсивната връзка с Турция проблемът е, че апаратурата, която трябва да се монтира, се намира на територията на Турция, а средствата по програмата трябва да се реализират на българска територия, каза Павлова.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии