Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

16 строителни фирми взеха награди от конкурса Топ 50 +“Главболгарстрой АД" взе платинения приз в категорията "Високо строителство" на наградите за най-добра строителна практика Топ 50+ на Камарата на строителите в България.

Другите носители на платинени награди са "Холдинг Пътища", "Булгартрансгаз" и "Геотехмин", съответно в категориите за транспортна инфраструктура, енергийна инфраструктура и благоустройство.

Носителите на златни отличия в същите четири раздела са "Балканстрой", "Трейс груп холд", "Енемона" и "Станилов".

Тези и още осем отличия–четири сребърни и четири бронзови, бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и председателя на Камарата на строителите Симеон Пешов на Димитровден, празника на строителите.

"Ние ще бъдем в светлината на прожекторите и европейските средства ще ни помогнат да вървим напред. Да посрещнем следващия празник със строителство на заветните магистрали", пожела на строителите министър Плевнелиев.

"Над 180 000 души–наследници на Кольо Фичето, днес празнуват. През годините на строителния бум българските компании натрупаха опит и кадри и се капитализираха. Дори и по време на кризата средната работна заплата в сектора нарасна с 6%, а фирмите запазиха най-добрите кадри", припомни Симеон Пешов. Той пожела от средата на следващата година да забравим за кризата.

На тържествената церемония в столичния хотел "Принцес" присъстваха председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Любен Татарски, всички заместник-министри на регионалното развитие, Евгений Иванов и Божидар Данев от работодателските организации КРИБ и БСК, депутати, партньори на строителната камара и над 200 представители на водещи строителни фирми.

НАГРАДИТЕ
ВИСОКО СТРОИТЕЛСТВО     
Главболгарстрой АД    Платинена
Балканстрой АД    Златна
Планекс ООД    Сребърна
ДП Строителство и възстановяване    Бронзова
   
ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА   
Холдинг Пътища  АД    Платинена
Трейс Груп Холд АД    Златна
Терна - клон България    Сребърна
ГБС Инфраструктурно строителство АД    Бронзова
   
ЕНЕРГИЙНА ИНФРАСТРУКТУРА   
Булгартрансгаз ЕАД    Платинена
Енемона АД    Златна
Филкаб АД    Сребърна
Атоменергоремонт ЕАД    Бронзова
   
БЛАГОУСТРОЙСТВО И ОКОЛНА СРЕДА   
Геотехмин ООД    Платинена
Станилов ЕООД    Златна
Райкомерс конструкшън ЕООД    Сребърна
Руен холдинг АД    Бронзова

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии