Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

vivacom - старите номера продължават :)

"Кожата си мени, но нрава - НЕ!" Казал го е народа - не аз. БТК смени кожата с с новата марка vivacom, но какво от това? Същите "номера", същите приказки от 1001 нощ.

Навън е -10 градуса. Във Варна е обявено бедствено положение. vivacom обаче са в стихията си - те спират интернет услугата без никакви скрупули. Това, че потребителите физически не успяват да стигнат до заветния бизнес център на vivacom за да си платят вересиите, е последната им грижа.

Не само спират, но и по стар техен обичай пускат услугата до три работни дни след отчитане на плащането от тяхната система!?

Спирам се на този факт, защото vivacom потвърждават традицията на предшественика БТК за супер абсурдни практики:

 

► Каква е логиката да сте пропуснали плащане и вместо от vivacom като телекомуникационна компания да ви уведомят чрез комуникация: имейл, SMS или обаждане за пресрочени задължения - да ви спрат услугата без предупреждение!?

Каква е логиката след като сте си платили - да ви държат без интернет три работни дни и да се оправдават, че някаква система пускала екстрата автоматично!?

 

► На въпроса: "Кога ще имам интернет?" отговора на служителя е: "В най-скоро време"

Аз съм чувал за времеви единици като часове, минути, дни, седмици, месеци...., но за единицата: "В най-скоро време" - никога не съм чувал да съществува по дебелите книги и учебници.

Дядо ми имаше страхотен отговор на въпроса "Как си?" Дори когато вече си заминаваше от тоя свят - той духовито отговаряше: "Все по-добре".

 

► Друг интересен щрих: Когато ние - простосмъртните бъдем лишени от услугата - ни се визуализира прозорец, в който въвеждаме потребителско име и парола и виждаме колко дължим за да притичаме и платим.

Виждаме с очите си, че до 48 часа от плащането ще ни пуснат нета, НО:

Виждаме и друго: стойноста на дължимата сума си стои непроменена и се оказва, че ние сме платили, но всъщност виждаме с очите си, че не сме.

На тел: 123 - от обясненията на "загрижената" служителка се оказва, че по Общите условия услугата се пуска автоматично до 3 работни дни - или:

Вие виждате с очите си, че до 48 часа от плащането услугата ще ви бъде възстановена, а оператора заявява три работни дни.

Изпадате в едно шизофренично състояние, в което виждате едно, а ви говорят друго.

 

► Още един интересен казус: На фирма се водят два ADSL-а. В смисъл - плащат се в комплект и няма как да се плати само единия, НО:

Единия абонат ползва услугата, а на другия е спряна. На въпроса: "На какъв принцип се спира услугата?" - отоговора е: "С какво още мога да помогна!?"

 

"С какво друго мога да ви помогна!?"

След като нищо не са ви помогнали и ви обясняват нещо, което всъщност не е така, защото виждате и усещате друго ви питат за още помощ. За бога vivacom - моля ви не ни помагайте повече!!!! Моля!

 

За съжаление - на тази статия ще обърнат внимание хората, които вече са изпитали помощта на vivacom на собствения си гръб.

 

Когато положението е бедствено и дори природата ни мачка за да се сетим да се хванем за ръце и да вървим напред. Когато единствената връзка за бизнеса е интернета.

Когато детето ти не е на училище, защото няма как да стигне до него и притеснението подпира гърлото ти от безизходица - е време за изнудване: За спиране на свързаността в интернет, за изключване на телефони и за извиване на ръце.

И си спомням за старшината на радистите в казармата, който изкрещяваше: "Дай свръзка!!!!!!!!!!!!!!!" и редника политаше напред с катюшката за да свърже ротата с другата рота.

 

Защо отделихме толкова на vivacom? Ами без интернет - няма как да намерите своя имот,  няма как да посетите този сайт, да получите информация и куп други незначителни подробности според vivacom. Иначе е необяснимо поведението им.

Когато дете счупи нещо нарочно - винаги има причина. Когато един монополист мачка собствените си потребители докато ги е вкопчил в "безсрочни" договор (прочетете си внимателно договорите-заявка и ще разберете за какво говоря) - причината е единствено собствения, финансов интерес.

В повечето медии подобни статии няма да намерите, защото vavcom са рекламодател и с парите, които изкарват от нас могат да си купят цели телевизии или други медии.

 

Алилуя!!!

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии