Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Знаете ли, че най-големият ресторант в света е……

„Damascus Gate” в столицата на Сирия, град Дамаск.

Сирия, която се счита, че е родното място на една от най-добрите кухни в света, спокойно може да се похвали и с факта, че е държавата с най-големия ресторант в света.

Ресторантът е за 6012 души, а площта му е колкото десет футболни игрища. На второ място в този почетен списък, е един ресторант в град Банкок, Тайланд, но неговия капацитет е далеч по-малък, побира само 5000 души. 

”Damascus Gate”, е отворен през 2002 г, и се намира в покрайнините на сирийската столица.В допълнение към ресторанта, има лятна тераса с басейни, шрифтове и намалени копия на археологически останки, както и отделни зони, като по този начин се насърчават посетителите, които искат да опитат китайски или индийски ястия. Всичко това се явява като допълнение на традиционната атмосфера на Близкия изток и Иран.

В оживените летни месеци броят на служителите се увеличава и достига до 1800 души: по-малък брой служители просто няма как да се справят с обслужването на масите, разположени въху територия от 54 хиляди квадратни метра. 

Кухнята е колкото един малък район на града-2,5 хиляди квадратни метра, към нея има и мини завод.

Лошото е само едно, не се предлага алкохол.

 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии