Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: Жилищна сграда на ул. Пиротска, град София

 

 

инвеститор:
Юропиън Пропъртис - България ЕООД

 

архитект:
А-Проект ООД, арх. Александър Димов, арх. Зорница Нинова

 

изпълнител:
СТРОЙСИТИ ЕООД

конструктор:
инж. Евгений Манолов

 

адрес:
София, ул. Пиротска № 126-130

           

 

локация

 

Сградата се намира на улиците “Пиротска” и “Царибродска” в гр. София, до възловите бул.”Тодор Александров” и бул.”Константин Величков”. Районът предлага отлична среда за живеене – в близост са парковете ”Св. Николай Чудотворец” и „Св. Троица”, училища, детски градини, множество магазини и пазар ”Д. Петков”. На пешеходно отстояние е от Mall of Sofia кино “Арена”.
идея

 

Авторите са провокирани от местоположението на терена, от колорита на търговската улица, с изградени във времето традиции, от духа на съседните сгради и дори от близоста с панелните блокове. Решението на задачата е повлияно от динамичния живот на града.

 

Фасадните плоскости експонират динамиката на пространството и я систематизират чрез различни по вид и големина плоскости, материали, текстури и цвят, а резултатът е модерна сграда, която като че ли винаги е била на своето място.
проект

 

Целите на проекта са да създаде комфортна среда на обитаване, като предлага избор от функционални типове и различни големини жилища, да предостави на партерното си ниво търговски обекти, ситуирани по протежението на една от най-оживените улици в София и да осигури наличие на офисни площи, които да се отдават под наем.

 

Паркирането е решено на две подземни нива с гаражи, достъпни по рампа от ул. “Царибродска”. Партерното ниво е търговска зона, фронтално ориентирана към главната улица, а второто ниво е определено за офиси със самостоятелен вход от северната фасада на сградата. Останалите шест етажа са изцяло жилищни, като двата входа за тях също са разположени на северната фасада. Преобладават двустайни и тристайни апртаменти с просторни дневни и с големи тераси, а на последното ниво се намират луксозните апартаменти с по-голяма площ и самостоятелни покривни тераси, частично покрити с перголи, с прекрасна гледка на юг към града и към Витоша.
реализация

 

Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонова конструкция.

 

Подземните нива на сградата са реализирани от водоплътен бетон със сложни укрепителни работи на терена и са изолирани от вода със системи MASTERSEAL и WATERPLUG, които променят капилярната структура на бетона и се прилагат основно в сторителството на мостове и язовири. За стените е използван THOROSEAL, осигуряващ хидроустойчивост от 1.5 bar на изолацията. Всички конструктивни фуги в подземната част на сградата са обработени с MEYCO – смола на акрилна основа, хидроуплътняваща подземни конструкции чрез инжектиране и MASTERFLEX - водонабъбваща лента.

 

Външните ограждащи, както и вътрешните преградни стени, са изпълнени с тухли Wienerberger - POROTHERM 25 N+F. Те са с висока топлоизолационна способност - с коефицент на топлопроводност 0.33W/m2, добра звукоизолация - индекс на изолация от въздушен шум Rw=0.47dB. Асансьорите са от на испанската фирма ”ORONA”. Те обслужват и подземните нива. Вратите са на фирма Ergon. Дограмата е петкамернаPVC от Schuco.

 

показатели

 

Терен – 665м2

Застроена площ – 451м2

РЗП - 5366м2

Апартаменти – 34бр.

Офиси – 4бр.

Търговски обекти – 5бр.

Места за паркиране – 40 бр.

 

 

 

 

 

 

 

 
Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии