Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: Урбан, град Кърджали

 

 

инвеститор:
Та и Ко ООД

 

архитект:
Арх. студио Баухаус

 

изпълнител:
Та и Ко ООД

 

конструктор:
инж. Анастас Колев

 

адрес:
Кърджали, ул. Васил Априлов №6Б

              

 

При архитектурното решение в проекта е търсен „модерно строг” дизайн, постигнат с преплитане на ортогонални обеми и студени чисти цветове. Сградата е акцент и контрапункт на заобикалящата я среда.

 

Разположена в ъглов имот от централната част на град Кърджали тя съседства с градски парк и църквата „Свети Георги Победоносец”. Зеленината от високата дървесна растителност на парка и позлатените кубета на църквата се отразяват в прозорците на модерната сграда.

 

Сградата се състои от сутерен с подземни гаражи, партерно ниво с централно разположено фоайе и две стълбищни клетки обслужващи жилищната част.За офисната и търговската част от партера е осигурен самостоятелен достъп. Сградата се състои от 29 апартамента, 6 офиса и 7 търговски обекта. В сутерена са разположени складови помещения и самостоятелни гаражи.Конструкцията е стоманобетонна, a стените са изпълнени от тухли Wienerberger Porotherm 25 см и 12 см.

 

Фасадата е композиция от топлоизолационна система финиш силикат-силиконова мазилка, естествен камък - комбинация от гранит и варовик.Тази гледка „прозира” през обвивка от ажурна мрежа използвана в детайла на парапетите. Металната конструкция е изпълнена от „АУСТА” ООД. Изработена изцяло от горещо-поцинковани профили и е проектирана по-поръчка на инвеститора. Интересен елемент е и структурната стъклена фасада осветяваща стълбите и фоаето.
 

 

За прозорците и витрините е използвана система ЕТЕМ Е-45 с прекъснат термомост на фирма Стилмет.Структурната фасада също е на Стилмет. Изпълнени са от „ЕТАЛ-КО” ООД.

 

Външно и вътрешно осветление – решението е подчинено на главната модерна ърбан-идея на проекта. Използвани са осветителни тела с кубична форма и насочено осветление.

 

За настилки на фоайето,етажните площадки и стълбищните клеткие използван гранит, а вътрешните парапети са изработени изцяло от инокс по индивидуален проект.
Върху стените на всички етажни площодки са изрисувани авторски картини от художника Христо Габеров. Авторът е представил стилизирани елементи и форми от природата. Използваните цветове са в унисон с концепцията на проекта.
 

 

Асансьорите – са просторни- за 6 лица, обслужват всички жилищни нива както и подземният гараж. Произведени са от италианската фабрика „Монитор”и монтирани от „Италлифт България”.Оборудвани са със системи за сигурност от най-висока категория - функция слизане до най близка спирка и отваряне на вратите при отпадъне на ел. захранване.В пътническата кабина има телефонен пост с директна връзка към три избрани мобилни или стационарни телефона.

 

Сградата е обезопасена срещу мълнии чрез мълниеприемник с изпреварващо действие “Nimbus”-CIRPROTEC. Инсталацията е изпълнена от фирма „Еннсер” ООД.
Подходът към подземните гаражие оборудван с автоматизирана инсталация за снеготопене на фирма Devi, Норвегия.
Предвидено е дистанционно отчитане на показанията за потребената вода.

 

Сградата има денонощно видеонаблюдение и персонална охрана .

 

Във вътрешният двор, използван за подход към офисната част, е изпълнена градина. Заложени са видове характерни за мекият южен климат на град Кърджали.Градината е оборудвана е с инсталация за автоматично напояване „RainBird”.
Като инвеститор и строител на жилищна сграда „URBAN” , ние от „ТА и КО” ООД искрено се надяваме да сме реализирали идеята за сграда белязана с устойчива архитектура, модерно оборудвана и същевременно хуманна и уютна за обитателите и посетители.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии