Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Жилищни сгради 2010: София парк, град София

 

 

инвеститор:
Резиденшъл парк София ЕООД

 

архитект:
Платиканова и партньори ООД, Архибау ООД, Сити контрол

 

изпълнител:
Линднер България

 

конструктор:
Биас - П ЕООД, ГУСВ Проект ЕООД, Анастас Колев

 

адрес:
София

            

 

Резиденшъл Парк София, с административно име жк.“София Парк“, е първият по рода си комплекс от затворен тип, реализиран в тези мащаби в България. Комплексът е разположен в подножието на планината Витоша, непосредствено срещу „Business Park Sofia”. Съчетанието от спокойна среда за живот в близост до природата и непосредствената близост до най-голямата бизнес локация в града, превръща комплекса в една атрактивна дестинация. Той се реализира на 3 етапа и включва разнообразие от многофамилни, еднофамилни и редови къщи. Първата, вече приключена фаза, включва 388 жилищни единици на парцел с площ над 128 000 м2, собствен парк, търговска зона и офисни площи. Инвестицията в Резиденшъл Парк София към момента възлиза на около 70 000 000 евро.

 

Комплексът се отличава с дълбоко обмислена цялостна концепция, високо заложени стандарти на изпълнение, качествени материали и изполвани технологии и не на последно място – професионален фасилити мениджмънт. Сред основните ценности, заложени в него, е спокойната и уютна жилищна среда, в която децата могат свободно да играят, да карат колела и да се забавляват – нещо, което отличава комплекса сред останалите жилищни квартали.

 

Едно от най-съществените предимства на комплекса е неговата изключително добра външна инфраструктурна обезпеченост.Не по-малко внимание е отделено и на вътрешната инфраструктура. Застрояването е ниско, дотриетажно, а плътността муе едва 20 % от общата площ, като останалите 80 % са зелени площи, снабдени с вътрешна поливна система. Комплексът разполага с разделна канализация –битов и дъждовен канал, улично и парково осветление, цялостна подземна тръбна мрежа, оптика и телекомуникации. Изградени са пътища и тротоари с контрол върху допустимата максимална скорост и с паркоместа за посетители. Всяка жилищна единица има подземен паркинг за собствениците.

 

Самото изпълнение на строителството се отличава с изполване на висококачествени материали като покривни системи Bramac, тухли Wienerberger, гипскартон Knauf, дограма Schüco, както и разнообразни продукти на фирмата Lindner. Чрез влагането на завишени количества топлоизолационни материали в комбинация с обмислено остъклените фасади и висококачествени дограми е постигната висока енергийна ефективност на жилищата. Всяка жилищна единица разполага с индивидуален газов котел с висок коефициент на полезно действие. Като цяло при планирането и строителството е залагано не просто на сбор от произволно комбинирани елементи и материали, а на използването на цялостни системи, например фасадни системи, покривни системи, което е гаранция за по-добра съвместимост на елементите и завишено качество на строителството и експлоатацията.

 

За комплекс с големи мащаби и високи критерии, какъвто е Резиденшъл Парк София, са от особена важност и управлението и поддръжката след завършването на строителството. Жк.София Парк разполага с 24-часов контрол на достъпа и видеонаблюдение. Фасилити мениджмънтът се осъщствява от професионална фирма, която чрез свои подизпълнители извършва услугите по почистване, озеленяване, поддръжка на зелените площи и поливната система, отстраняване на гаранционни дефекти, както и денонощна телефонна линия за сигнализиране на проблеми от страна на клиентите и комуникация с тях.

 

И през тази година Резиденшъл Парк София продължава да развива комплекса, акцентирайки на Търговската зона и на допълнителните услуги. През юни тържествено бе открита детската площадка в комплекса, а през септемри и барбекюто. Неотдавна с Разрешение за ползване се сдобиха и последните обекти от Първа фаза, както и значителна част от Търговската зона в комплекса и първите собственици и наематели вече са налице. Планира се през 2011-та да се въведе в експлоатация и останалата част от Търговската зона, включваща супермаркет, химическо чистене, места за хранене - ресторанти и кафенета; съоръжения за спорт и релакс – басейн и фитнес, масажи, сауна и баскетболно игрище. Не на последно място е предвидена и детска градина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии