Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Желязна дръжка (Iron Grip)! Комплект чаши за голяма компания

 

Посудата – това е пространството за творчество. Малко вероятно е през следващите 20-30 години, човечеството да се съгласи да приема храна и напитки от разни тубички, така както космонавтите в полет, се отказват от традиционните форми за приемане на храна. Оказва се, че дизайнерите са намерили нещо ново, което да прибавят към обичайните прибори за хранене. За едно голямо семейство е по-удобно да има такива чаши с прилепващи се една за друга дръжки, но освен това при малко въображения те могат да се превърнат в интересна част от обзавеждането.

 

Чашите биват различни видове:  много тънки, за деца и дори антигравитационни.
Комплектът чаши «Snup Cups» от Ангела Шваб (Angela Schwab) притежава забавни функционални особености, а това са железните прихващащи механизми върху стените и дъното на чашите, идея, която е заимствана от онези специфични копчета за дрехи, които наричаме „капси”.

 

 

Тези чаши лесно и удобно могат да се моделират по наше усмотрение.  Прикрепват се различни дръжки и се получава чашка за кафе или чай, слагат се дълки стъклени крачета и се получава подобие на чаша за вино, а просто можете да ги свързвате една с друга и да си правите разни фигури. Нещо като играта „Лего”, само че на масата за хранене.

 

 

Представяте ли си, колко ще е хубаво да има примерно и ризи с такива прихващащи механизми, където да си носим чашата, или още по-добре е такива копчета да има и по стените и по мебелите, за да си окачваме чашите, купите и чиниите, а защо не и на рамката на велосипеда?

 

 

Ангела Шваб заявява, че  цени простия и чист дизайн, с правилни пропорции и меки цветове. Тя се е опитала продуктът й да отговаря на всички норми на любимия за нея скандинавски дизайн. Чашите могат да се използват по различен начин: с тях може и да се играе, както и да се създават нови утилитарни предмети, които да станат част от интериора.

 

 

Един такъв комплект от чаши е много удобен за голяма компания. Представете си, занасяте в хола наведнъж всички нужни чаши, а не примерно на два или на пет пъти. Освен това, при тези чаши отпада и проблема с вечно изпотрошените дръжки. Просто се маха старата счупена дръжка и се прикрепва нова.


 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Nikolay Yorgov: 2012-06-16 14:27:32 |

Могат ли да разбера откъде мога да си закупя такива чашки от БГ? Благодаря предварително :)

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии