Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Защо са скъпи кредитите?

Не вярвам, че се хванах точно с тази палава тема...

 

И аз като вас имам кредит за имот - теглен на ръба на неканената криза. И неотдавна седнахме с шефа на банката, която ме кредитира да се предоговорим...От къде да започна - от каменното му изражение (модел Милен Велчев) или от монотонния му начин на говорене?

 

Не съм вярвл, че ще видя подобен индивид (няма как този да е човек), който гледа каменно и говори като робот. Аха, аха да се пресегна и да пипна дали не е от желязо, но пусто благоприличие.

 

Та разбрахме се с "Милен Велчев" и накрая на разговора не се сдържах и му споделих, че пред две години моя позната беше в България и стана дума за кредити и по-точно, че в Австрия същата тази банка кредитира срещу 3% годишна лихва, а тук за 10%.

 

Тя не повярва докато не показах договора. 

 

Та споделих на шефа на банката тази случка и допълнително налях масло в огъня като го упрекнах, че дават висока лихва по депозитите, която се плаща от тези теглили кредит...и не вярвах, че ще чуя следното:

 

Той ми обясни така нещата: "Банката майка ни продава пари на определена лихва и тя включва анализите на разни агенции, които определят България като рискова държава и следва презастраховане и оттам високи лихви"

 

ОК, как така уж фалиращата Гърция продава на своите граждани по-евтини кредити?

 

Как България, която уж е остров на спокойствието си позволява да продава на своите граждани скъпи пари като лихва?

 

Излиза, че пак ни работят... До кога все тук ще е най-скъпо? Ние сме в водещи в класациите отзад напред и все ние купуваме скъпо!?

 

Ивайло Манахов

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии