Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Заради кризата много хотели в Гърция са обявени за продажба
Заради икономическата криза над 400 хотела в Гърция, предимно малки и средни, са обявени за продажба, пише гръцкият вестник "Катимерини" /"Kathimerini"/.

 

Според данни на брокери на недвижими имоти, има публикувани обяви за 406 хотела, за които се търсят нови собственици.

 

Хотелите се намират в туристическите райони на страната като остров Родос, Корфу, Халкидики, Крит и Кос.

 

По-подробен анализ на данните сочи, че от 81 хотела за продажба в Йонийския регион 49 са на о. Корфу, 15 са на Закинтос, 12 на Кефалония и 5 на Левкада. По-големите хотели за продажба се намират предимно в района на столицата Атина.

 

Общата искана сума за предлаганите на пазара хотели е приблизително 2,4 млрд. евро. Според специалистите в сектора обаче сумата е около 5 млрд. евро, след като се добавят хотелите за продажба, които не се рекламират.

 

Никос Ангелопулос, президент на асоциацията на гръцките туристически фирми (SETE), казва в интервю за вестника, че се очаква това лято посетителите в страната да бъдат по-малко и да похарчат по-малко от миналото лято, което рабира се ще понижи приходите в сектора.

 

“Глобалната икономическа криза и тенденцията от последните години при европейците да правят резервации късно създадоха неясна картина, при която няма много възможност за сигурни прогнози“, допълва Ангелопулос.

 

Но нека да припомним и факта, че спадът на туризма в Гърция през миналата година се оказа по-слаб от първоначалните прогнози, тези резултати станаха ясни през януари 2010 година.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии