Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Започна строежът на първият хипермаркет "Темпо" на веригата "Пикадили"В София бе направена първа копка на хипермаркет "Темпо" – новият формат на веригата Пикадили в България.

 

Първият хипермаркет "Темпо" ще е част от "Ритейл Парк Средец", заедно с "Технополис" и мебелен магазин "Явор". Хипермаркетът ще бъде разположен на 30 000 кв.м. разгърната застроена площ, a инвестицията в него ще надхвърли 50 млн. лева.

 

Хипермаркетът ще въведе за първи път на българския пазар съчетание на два формата - кеш енд кери и софт дискаунтър. На голяма търговска площ ще се предлага многообразие от хранителни и нехранителни стоки с най-ниски цени. Асортиментът ще възлиза на над 60 000 висококачествени артикула. Предимството за клиентите в сравнение с класическите кеш енд кери обекти ще бъде липсата на специални карти, така, че всеки ще има възможност да пазарува отделни продукти, а не само стоки на едро. Хипермаркетът ще разполага с над 1000 паркоместа.

 

„Темпо ще допринесе за развитието на утвърдени световни практики на българския пазар и така ще повиши неговата конкурентоспособност в полза на клиентите. За нас стъпването в България с нов търговски формат означава засилване на ангажимента ни да инвестираме в страната и да разширяваме своя дял на пазара на бързооборотни стоки. Планираме по-активна експанзия с разгръщане на всички формати – супермаркети Пикадили, convenient stores Пикадили Експрес, хипермаркети Темпо и навлизане по региони на франчайзингов принцип. Осъществяването на толкова мащабни инвестиционни проекти е ясен знак за възможностите и отличните позиции на нашата група. Печелившият ще бъде българският клиент, който ще получи по-голям избор и ще пазарува на по-изгодни цени”, коментира Александър Чампаревич, изпълнителен директор на Пикадили.

 

Хипермаркета ще работи денонощно. Планира се първият хипермаркет "Темпо" в София да отвори врати в края на 2010 година.

 

Компанията "Делта Макси", която е мажоритарен собственик на супермаркети "Пикадили"  развива бранда Темпо с изключителен успех в Сърбия. Компанията планира да отвори такива обекти във всички градове на България с население над 100 000 души.

 

Първият хипермаркет Темпо отваря врати на 15 юли 2004 г. Той е разположен на 10 000 кв.м в центъра на град Белград. В момента веригата разполага със седем обекта на територията на Сърбия. Всички те се изграждат на площ между 10 000 и 18 000 кв.м. Паркоместата са между 650 и 1000. Хипермаркети Темпо предлагат огромно разнообразие от хранителни и нехранителни продукти, като артикулите са между 40 000 и 50 000. Продуктите от всички стокови групи се предлагат на най-ниските цени в търговската мрежа.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии