Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Запазва се стабилността при жилищните наеми във Варна


Намалялото търсене и продажби на жилища от началото на тази година увеличиха броя на офертите за жилища под наем. Голямото предлагане, дава повече възможности за избор на потенциалните наематели, което увеличава броя на огледите и намалява наемните нива.

 

Въпреки кризата, наемите на жилищата във Варна запазват относително стабилни нива, които в някои случай се оказват по-високи от тези в София.
Най-ниските наеми на жилища в морската столица са в крайните квартали “Владислав Варненчик” и “Възраждане”, където двустайните апартаменти се предлагат по 2,5 и 3 евро за кв.м на месец.

 

Обратно, най-високи са наемите в района на Морската градина, където средното ниво за двустайно жилище е 8 евро за кв.м, а на тристайно 8,56 евро за кв.м.
Предлага се двустайно жилище с площ 60 кв.м в ”Гръцката махала” за 205 евро на месец. Апартаментът се намира на около 5 минути пешеходно разстояние от центъра на града.
Могат да се открият и още неколцина оферти за дву и трисатйни жилища в централната част на града с месечни наеми между 250 и 500 евро. Къща, която е паметник на културата, в близост до Катедралния храм с площ 150 кв.м можете да наемете срещу 2 000 евро на месец.

 

Една от най-евтините оферти за жилище под наем, е във варненския квартал “Младост”, срещу наем от 370 лв. получавате жилище от 78 кв.м. За Компактен и уютен апартамент в Морската градина, на 5 мин. от плажа, се иска наем от 950 евро на месец.
Предлага се едностайно обзаведено жилище с площ 46 кв.м в един от най-предпочитаните квартали в последните няколко години – “Чайка”, за 150 евро. Срещу 1 000 евро на месец пък се предлага мезонет с площ от 140 кв.м в близост до Спортната зала и многостаен апартамент в идеален център с площ 300 кв. м.

 

Откриват се  оферти за ателиета под наем в централната част на Варна с площ между 33 и 70 кв.м с месечен наем между 200 и 350 евро.
Една от скъпите оферти е за луксозно напълно обзаведено многостайно жилище в район “Бриз”, с площ 210 кв.м и наем от 3 300 евро на месец.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии