Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Зам. министър Василева оглави Комисията за опазване на Черно море


Правителството определи заместник-министъра на околната среда и водите Ивелина Василева за председател на Комисията по опазване на Черно море от замърсяване към международната конвенция, подписана в Букурещ през 1992 г. Българският представител в Комисията ще бъде директорът на дирекция „Управление на водите” в МОСВ Цветанка Димитрова. Това съобщиха от правителствената информационна служба. България е ротационен председател на Комисията до 10 февруари 2010 г. Председателството изисква българският представител и председателят на изпълнителния орган от наша страна да се различават. След изтичането на мандата на заместник-министър Василева като председател, тя ще замени Цветанка Димитрова като представител на България в Комисията. Заместник-министър Василева беше определена и за ръководител на делегацията на България в Международната комисия за опазване на Дунав към Конвенцията за сътрудничество при опазване и устойчиво използване на реката.
Комисията за опазване на Черно море от замърсяване е създадена с Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване, по която страни са 6-те държави от Черноморския регион (България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна). Всяка страна участва в Комисията с по един представител, който може да бъде придружен от заместник-представители, съветници и експерти. Работата на Комисията и нейните консултативни групи се състои от годишни срещи на Управляващия комитет и по 2-3 работни срещи на консултативните групи. Обсъждат се координирани действия по опазване на морската среда и живите ресурси, отчитайки икономическите, социалните и здравните аспекти на проблема.
Международната комисия за опазване на река Дунав е изпълнителен орган на Конвенцията за сътрудничество при опазване и устойчиво развитие на реката. Страни по него са 14 държави и Европейската комисия. Основната задача, по която работи в момента Международната комисия, е разработването на план за управление на басейна на река Дунав, съгласно изискванията на Рамковата директива за водите на ЕС.
 
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

bridjt: 2012-06-16 14:27:32 |

zdr

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии